Hennie en Egbert Schimmel genieten al ruim 70 jaar van het leven en van elkaar. (foto: Auniek Klijnstra)
Hennie en Egbert Schimmel genieten al ruim 70 jaar van het leven en van elkaar. (foto: Auniek Klijnstra)

Egbert en Hennie Schimmel vieren platina huwelijk

Algemeen

BORGER – De 91-jarige Egbert Schimmel en zijn 89-jarige vrouw Hennie Fidder uit Borger hebben dinsdag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 70 jaar getrouwd en vieren dus hun platina huwelijk. 

Egbert is geboren in Valthermond, Hennie komt ter wereld in Borger. De twee leren elkaar kennen op een dansavond in Ees. ,,Hij bracht me op de fiets naar huis en daarna zijn we elkaar niet meer uit het oog verloren’’, zegt Hennie. De twee trouwen na 2,5 jaar verkering op 25 oktober 1952. 

Omdat er in die tijd nog veel woningnood is, koop het kersverse echtpaar een tramwagen om in te gaan wonen. Deze staat op het erf bij oma. Als zij verhuist, gaan Egbert en Hennie in haar huis wonen. ,,Mijn man werkte op het land, maar op een gegeven moment werd zijn werk vervangen door machines. Toen zijn we verhuisd naar Oud-Heusden, waar Egbert aan de slag ging op een scheepswerf.’’ Een paar jaar later verhuist het echtpaar naar Alblasserdam, waar ze zeventien jaar wonen voor ze in 1974 weer terugkeren naar Borger. Egbert gaat werken als vrachtwagenchauffeur bij Beens Transport in Stadskanaal, terwijl Hennie in de thuiszorg aan de slag gaat. ,,Dat was heel leuk om te doen en vooral heel dankbaar werk.’’ 

Het echtpaar woont in de Borgerhof, maar doet alles nog zelf. ,,In geval van nood kunnen we wel om hulp vragen.’’ De twee zijn nog behoorlijk actief met onder meer kaarten, sjoelen, koersballen en gymnastiek. ,,We staan beiden nog goed in het leven en hebben nog veel energie. We hebben ieder onze eigen hobby’s, maar doen ook dingen samen. We laten elkaar gewoon een beetje vrij, waardoor we het nog altijd leuk hebben.’’ Het echtpaar heeft samen twee kinderen. Inmiddels is de familie uitgebreid met drie kleinkinderen. Het jubileum is in familiekring gevierd. Het echtpaar is op hun trouwdag thuis bezocht door burgemeester Jan Seton, die het paar namens de gemeente Borger-Odoorn heeft gefeliciteerd.