Geert en Jenny zijn flink in de bloemen gezet voor hun 65e trouwdag. (foto: Auniek Klijnstra)
Geert en Jenny zijn flink in de bloemen gezet voor hun 65e trouwdag. (foto: Auniek Klijnstra)

Geert en Jenny Kloppenburg vieren briljanten huwelijk

Algemeen

VALTHERMOND - De 89-jarige Geert Kloppenburg en zijn één jaar jongere vrouw Jenny Holsappel uit Valthermond hebben vrijdag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 65 jaar getrouwd en vieren hun briljanten huwelijk. 

Geert en Jenny, respectievelijk geboren in Valthermond en Dalfsen, hebben elkaar 70 jaar geleden leren kennen in Heino. ,,Via een aangetrouwde neef kwam ik daar en mijn vrouw was in betrekking bij een boer. Ik vond haar leuk, maar de echte vonk is later overgeslagen.’’ De twee trouwen op 23 april 1956 in Dalfsen. ,,Ik had een touringcar geregeld voor familie en vrienden en ’s avonds zijn Jenny en ik mee teruggereden naar Valthermond.’’ Daar gaat het kersverse stel wonen aan het Noorderdiep, drie huizen van het huis waar Geert geboren is. Daar wonen ze nog steeds. 

Geert is op zijn 14e begonnen in een stelmakerij, maar gaat tien jaar later in de bouw werken als timmerman. Als het bedrijf waar hij werkt failliet gaat, kan hij aan de slag als klusjesman in een woonzorgcentrum in Schoonoord. ,,Dat was eigenlijk de mooiste tijd! Lekker klussen en veel contact met de bewoners.’’ Jenny neemt de zorg voor de kinderen op zich: het stel krijgt drie zonen, van wie één overleden is. Inmiddels is de familie uitgebreid met twee kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. 

Hoewel de twee al het nodige samen hebben meegemaakt, zijn ze blij dat ze elkaar nog hebben. ,,Je moet altijd optimistisch blijven en van elke dag genieten.’’ De twee doen zoveel mogelijk zelf in huis, maar krijgen wel hulp. ,,En we zijn graag bezig: mijn vrouw mag nog graag puzzelen, zelf vind ik het leuk om te lezen en vooral om kaarten te maken, bijvoorbeeld voor verjaardagen.’’ Het bezoek van burgemeester Jan Seton van Borger-Odoorn laat door de huidige coronamaatregelen nog even op zich wachten, wel hebben Geert en Jenny wederom een felicitatie van koning Willem-Alexander en koningin Máxima mogen ontvangen voor hun huwelijksjubileum.