Jantje en Egbert Ottens vieren vandaag het heuglijke feit dat ze 65 jaar getrouwd zijn. (foto: André Dümmer)
Jantje en Egbert Ottens vieren vandaag het heuglijke feit dat ze 65 jaar getrouwd zijn. (foto: André Dümmer)

Egbert en Jantje Ottens vieren briljanten huwelijk

Algemeen

STADSKANAAL - De 89-jarige Egbert Ottens en zijn acht maanden jongere vrouw Jantje de Jonge uit Stadskanaal hebben vandaag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 65 jaar getrouwd en vieren hun briljanten huwelijk. 

Egbert is geboren in Gasselternijveen, Jantje ziet het levenslicht in Stadskanaal-Noord. Ze leren elkaar 68 jaar geleden echt kennen tijdens een jeugdavond rond de Kerst in Ons Huis achter de Semsstraatkerk. ,,We waren elkaar wel eens tegen gekomen en Egbert heeft eerst aan mijn ouders gevraagd of ik mee mocht naar het kerstfeest’’, vertelt Jantje. Dat mocht en sindsdien is het raak tussen de twee. De twee trouwen op 21 februari 1957 in het gemeentehuis in Wildervank. 

Vanwege de woningnood wonen de twee na hun huwelijk eerst een aantal jaren bij de grootouders van Jantje in. ,,Daar hebben we zo’n zes jaar gewoond, daarna konden we ons eigen huis aan kopen aan de Semskade.’’ Egbert werkt als lasser bij Havehasta en wordt later bedrijfsleider. Ook geeft hij in de avonduren les op de LTS in Musselkanaal. Jantje werkt eerst bij een accountantskantoor, tot ze op een gegeven moment gepolst wordt om bij Havehasta op kantoor aan de slag te gaan. 

Egbert en Jantje wonen 37 jaar aan de Semskade. ,,Een prachtig plekje aan het water.’’ In 2000 verhuist het echtpaar naar de Esperantolaan, om daar als een van de eerste bewoners het destijds spiksplinternieuwe appartementencomplex te betrekken. ,,En ook hier wonen we met veel plezier op een mooie plek.’’ De twee zijn altijd erg actief geweest. ,,We hebben altijd veel gefietst en ook gewandeld, zo’n beetje tot de corona begon. Egbert kan ook nog steeds genieten als hij samen met de jongens een dag gaat vissen.’’ 

Het echtpaar krijgt samen vier kinderen: twee zoons en twee dochters. Inmiddels zijn er ook vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen aan de familie toegevoegd. Het huwelijksjubileum is in huiselijke kring gevierd. ,,De kinderen zijn langs geweest, voor de rest hebben we het klein gehouden.’’ Het jubilerende echtpaar heeft vanochtend bezoek gehad van burgemeester Klaas Sloots van Stadskanaal. Ook hebben de echtelieden felicitaties ontvangen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima gekomen en van de Commissaris van de Koning in Groningen, René Paas.