Toneelvereniging De Schoakel heeft twee succesvolle voorstellingen gespeeld in dorpshuis De Viersprong. (foto: Auniek Klijnstra)
Toneelvereniging De Schoakel heeft twee succesvolle voorstellingen gespeeld in dorpshuis De Viersprong. (foto: Auniek Klijnstra)

Publiek geniet volop bij toneeluitvoeringen De Schoakel

Algemeen

BUINERVEEN - Toneelvereniging De Schoakel heeft afgelopen weekend twee keer opgetreden in dorpshuis De Viersprong in Buinerveen. Daar werd het blijspel ‘De bal is rond’ voor het voetlicht gebracht. 

,,We zijn tevreden over hoe alles is gegaan, zeker als je bedenkt dat het een hectisch toneelseizoen is geweest met diverse rolwisselingen door onvoorziene omstandigheden. Gelukkig hebben we dat goed kunnen opvangen door het inspringen van doorgewinterde en nieuwe toneelspelers. Vrijdagavond was de zaal goed gevuld, zaterdag hadden we een uitverkocht huis’’, zegt Greetje Heidekamp. 

Het blijspel in vier bedrijven, geschreven door Antoon Hol, vertelt het verhaal over een damesvoetbalteam die het in de beslissende wedstrijd van het seizoen zonder enkele belangrijke speelsters moet doen en een clubvoorzitter die een flink geldbedrag mist. Daardoor komt ook de feestavond voor barjuffrouw Marian, waar zij haar jubileum zou vieren, in gevaar. De verwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en net als alles misgaat, blijkt de bal toch weer rond te zijn. ,,De reacties van het publiek waren allemaal positief en zelf waren we ook tevreden over hoe het gegaan is. Ook hebben we beide avonden een prima verloting gehad, zodat we ons weer kunnen gaan richten op het toneelstuk voor het volgende seizoen. Welke dat wordt, gaan we deze zomer bepalen, maar dat zal ongetwijfeld weer een blijspel of een klucht zijn. De ervaring leert dat ons publiek dat erg kan waarderen.’’