Afbeelding

Koningsweekend in centrum Stadskanaal

Algemeen

STADSKANAAL – Wat ooit begonnen is als een kleine borrel bij De Babbelaer is uitgegroeid tot het grootste buitenfeest in het centrum van Stadskanaal: de Knoalster Nacht.

Het feestgedruis barst op vrijdag 26 april weer volop los in het centrum van Stadskanaal, gevolgd door de traditionele vrijmarkt op zaterdag 27 april (Koningsdag). Om ook het jongere publiek meer bij de festiviteiten te betrekken is er vanaf 18.00 uur een ‘preparty’ tijdens de Knoalster Avond, voorafgaand aan de Knoalster Nacht. Kinderen kunnen zich uitleven op springkussens, kijken bij de auto’s van Car Rally Noord en meedoen aan demonstraties van OokJIJKanhet en de Boy Nijgh Voetbalschool. Ook loopt clown Funnyrond om het publiek te entertainen en worden gratis suikerspinnen uitgedeeld. Daarnaast zullen diverse winkels langer open zijn op deze mini-koopavond.

Het festijn is verder vertrouwd qua opzet: verspreid door het centrum staan meerdere podia opgesteld van FOX, café De Twee, café ‘t Mingelmous, Bij Ferdy en de Rotary Stadskanaal opgesteld, waar diverse bands en artiesten optreden. Zo zijn er optredens van Angry Chair, Purple Rhino, Moonlighter, De Esperando’s, Roasted, de Høksons, dj’s Rem-Q en Amit, BJ Hegen en meer.’’ De Knoalster Nacht begint om 21.30 uur en gaat door tot 4.00 uur.’’ Nieuw dit jaar is het systeem voor plastic bekers. ,,Voor de eerste beker betaalt iedereen 50 eurocent, daarna kunnen ze bij een nieuwe bestelling de bekers inleveren. Zo hopen we mensen bewust te maken van plastic afval en de schoonmaakkosten te beperken.’’ 

Vrijmarkt
Op Koningsdag vindt vanaf 8.00 uur de vrijmarkt plaats, de grootste van het noorden. Iedereen kan zelf een plekje uitzoeken en spullen verkopen. Ook is er muziek op meerdere plekken in het centrum en zorgt het entertainmentteam voor vermaak. Aanmelden is niet nodig, mensen kunnen hun kleedje met spullen neerleggen en verkopen aan de Europalaan, het Europaplein en de Hoofdstraat. Als klap op de vuurpijl is er van woensdag 24 tot en met zaterdag 27 april een kermis nabij het busstation.