Pieter Witzenburg van Lefier (l) en Willem Abma van Jorritsma Bouw onthullen het bouwbord aan de Belgiëlaan in Stadskanaal.
Pieter Witzenburg van Lefier (l) en Willem Abma van Jorritsma Bouw onthullen het bouwbord aan de Belgiëlaan in Stadskanaal.

Lefier verduurzaamt 120 appartementen aan Belgiëlaan in Stadskanaal

Algemeen

STADSKANAAL - Wooncorporatie Lefier is gestart met de verduurzaming van 120 huurappartementen aan de Belgiëlaan in Stadskanaal. 

Na de werkzaamheden hebben de appartementen energielabel A en een frisse, moderne uitstraling. Daarnaast krijgen vrijwel alle woningen een nieuwe keuken, badkamer en toilet. Jorritsma Bouw is inmiddels gestart met de werkzaamheden en heeft het eerste blok in de steigers gezet. Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van Lefier, onthulde deze week samen met Willem Abma, projectleider van Jorritsma Bouw, het bouwbord. De afgelopen periode verzorgde Lefier voor het eerste blok een opruimdag, waarop bewoners hun overtollige huisraad konden dumpen in containers die speciaal voor dat doel waren neergezet. Ook voor de overige drie blokken volgt zo’n opruimdag.

Lagere woonlasten
Witzenburg: ,,De appartementen aan de Belgiëlaan vervullen een unieke rol in ons woningaanbod in Stadskanaal. Het zijn betaalbare woningen waar huurders vaak al lange tijd wonen. Dichtbij het centrum en de voorzieningen. Voor de bewoners van de appartementen betekent de verduurzaming vooral comfortabeler wonen. We isoleren de appartementen, vernieuwen de installaties en voorzien de portieken van een handige, automatische deur. Voor de verduurzaming rekenen we geen huurverhoging, dus de woonlasten voor de huurders zullen dankzij een lagere energierekening dalen.’’

De werkzaamheden zullen in het eerste kwartaal van 2025 gereed zijn.