Eric en Maudy Willemsen zijn na 60 jaar nog steeds erg blij met elkaar. (foto: Auniek Klijnstra)
Eric en Maudy Willemsen zijn na 60 jaar nog steeds erg blij met elkaar. (foto: Auniek Klijnstra)

Eric en Maudy Willemsen vieren diamanten huwelijk

Algemeen

STADSKANAAL - De 89-jarige Eric Willemsen en zijn 82-jarige vrouw Maudy de Laet uit Stadskanaal bereiken vandaag een bijzondere mijlpaal: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren hun diamanten huwelijk.

Beiden zijn geboren en getogen in Indonesië: Eric komt ter wereld in Tegal, Maudy ziet het levenslicht in Djombang. De twee leren elkaar in 1957 kennen in de strijkkamer van de boot De Waterman, die op dat moment in het Suezkanaal vaart en richting Nederland gaat. Eric gaat na aankomst naar De Witte Molen in Ommen, Maudy naar hotel Nederhagen in De Steeg. De twee houden echter contact door elkaar brieven te schrijven. Later gaat Maudy naar de Wilhelminaschool in Stadskanaal, terwijl Eric tot 1959 in Enschede verblijft. 

Voor hij naar Nederland vertrekt werkt Eric als boekhouder bij een elektriciteitsbedrijf. Eenmaal in Nederland werkt hij eerst bij textielfabriek Van Heek in Enschede en daarna vertrekt hij naar Stadskanaal om bij Philips aan de slag te gaan: de eerste paar jaar als productiewerker en vervolgens zo’n dertig jaar als chemisch analist. In zijn beginperiode bij Philips gaat Eric om de drie weken op de brommer naar Stadskanaal in verband met ploegendienst. Ook Maudy werkt enkele jaren in de productie bij Philips Stadskanaal. De twee trouwen op 20 juli 1962. De eerste jaren van hun huwelijk wonen ze in de Philipsflat, daarna verhuizen ze naar de G.W. Spitzenstraat. Daar wonen ze nu nog steeds met veel plezier. 

Het stel krijgt samen drie kinderen. Ook zijn er inmiddels vijf kleinkinderen aan de familie toegevoegd. Beiden hebben altijd veel hobby’s gehad: Eric is een fanatiek fotograaf en was jarenlang de vaste fotograaf bij Philips. Daarnaast mocht hij graag vissen in Denemarken en houdt hij van lekker eten en de krant lezen. Maudy houdt van naaien en koken en samen hebben ze veel gereisd (onder meer naar Amerika, Thailand, Indonesië, Engeland, Singapore, Luxemburg, Italië en Oostenrijk). Ook mogen ze graag winkelen, krijgen ze regelmatig mensen over de vloer en gaan ze één keer per week naar de Pinkstergemeente in Stadskanaal.

Het echtpaar heeft vanochtend bezoek gehad van wethouder Goedhart Borgesius, die hen namens de gemeente Stadskanaal heeft gefeliciteerd. Ook hebben ze felicitaties ontvangen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.