Mina en Riekus Niezen uit Stadskanaal vieren vandaag hun diamanten huwelijk. (foto: Auniek Klijnstra)
Mina en Riekus Niezen uit Stadskanaal vieren vandaag hun diamanten huwelijk. (foto: Auniek Klijnstra)

Riekus en Mina Niezen vieren diamanten huwelijk

Algemeen

STADSKANAAL - De 82-jarige Riekus Niezen en zijn drie jaar jongere vrouw Mina Drenth uit Stadskanaal bereiken vandaag een bijzondere mijlpaal: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren hun diamanten huwelijk.

Beiden zijn geboren en getogen in Stadskanaal: Riekus wordt geboren aan de Kijlsterweg, Mina ziet het levenslicht aan de Scheepswerfkade. Ze kennen elkaar 65 jaar geleden kennen bij het busstation. De twee trouwen vijf jaar later op 21 juni 1962.

Na hun huwelijk wonen ze een half jaar bij de ouders van Riekus in, ook aan de Cereskade, en later verhuizen ze naar hun woning, waar ze al jaren met veel plezier wonen. Riekus werkt als glasblazer bij de glasfabriek in Nieuw-Buinen, maar als die verdwijnt gaat hij aan de slag in de kartonnage. Daar werkt hij zich op tot drukker. Als ook dit bedrijf verdwijnt, vindt Riekus emplooi bij Philips Stadskanaal. Mina werkt voor haar huwelijk bij de scheepswerf in Bareveld en gaat later aan de slag als huishoudelijke hulp. 

Het stel krijgt samen drie kinderen. Ook zijn er inmiddels vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen aan de familie toegevoegd. Beiden zijn ze nog goed gezond. ,,We hebben altijd genoten van het leven en doen dat nog steeds elke dag’’, zegt Riekus. Ze zijn ook nog steeds actief. ,,We zijn nog elke dag in de tuin bezig en daarnaast hebben we altijd graag mogen fietsen.’’ In het verleden is er ook veel geborduurd en geklaverjast en heeft Riekus miniatuurtreintjes gehad. Ook heeft hij lang gevoetbald bij voetbalvereniging Nieuw-Buinen. 

Het jubileum wordt vandaag klein gevierd, zaterdag volgt nog een feest in de tuin met familie en vrienden. Het echtpaar heeft vanochtend bezoek gehad van locoburgemeester Goedhart Borgesius, die hen namens de gemeente Stadskanaal heeft gefeliciteerd. Ook hebben ze felicitaties ontvangen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.