Elzo en Heika Mooibroek uit Musselkanaal zijn flink in de bloemetjes gezet voor hun 60e trouwdag. (foto: Auniek Klijnstra)
Elzo en Heika Mooibroek uit Musselkanaal zijn flink in de bloemetjes gezet voor hun 60e trouwdag. (foto: Auniek Klijnstra)

Elzo en Heika Mooibroek vieren diamanten huwelijk

Algemeen

MUSSELKANAAL - De 85-jarige Elzo Mooibroek en zijn 82-jarige vrouw Heika Kruiter uit Musselkanaal hebben woensdag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren hun diamanten huwelijk.

Elzo is geboren in Tweede Exloërmond, Heika heeft het levenslicht aanschouwd in Onstwedde. De twee hebben elkaar 63 jaar geleden leren kennen door de broer van Heika. ,,Hij was een collega van mij en zodoende kwam ik wel eens bij hen thuis. Daar heb ik Heika leren kennen en dat klikte goed’’, aldus Elzo. Het klikt zelfs zo goed tussen hen beiden dat ze drie jaar later in het huwelijksbootje treden en op 7 juli 1961 trouwen in het oude gemeentehuis in Stadskanaal. 

Het kersverse echtpaar gaat in Musselkanaal wonen, waarna Elzo aan de slag gaat bij de plaatselijke drukkerij Van Heuveln. Later vertrekt hij naar drukkerij Emro in Emmen, waar Elzo tot zijn pensionering werkt. Heika werkt voor haar huwelijk met Elzo als therapieleidster in Dennenoord in Zuidlaren. De twee krijgen samen twee kinderen, die inmiddels hebben gezorgd voor vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. ,,Sterker nog: de laatste, een gezonde jongen, is vandaag geboren.’’ 

Elzo en Heika wonen lang in Musselkanaal, maar besluiten op een gegeven moment toch naar Tweede Exloërmond te verhuizen. ,,Maar sinds elf jaar zijn we weer terug in Musselkanaal. We wonen in het appartementencomplex aan het Havenplein en doen dat met veel plezier. Het is een prachtig plekje en lekker rustig. Gelukkig zijn we nog goed gezond, dus we hopen hier ook nog wel een tijdje te blijven met z’n tweeën.’’ De twee vermaken zich onder meer met puzzelen, lezen en samen met de fiets erop uit trekken.’’ 

Het jubilerende echtpaar heeft woensdag bezoek gehad van wethouder Goedhart Borgesius van de gemeente Stadskanaal, die voor hen een ingelijste kopie van hun originele trouwakte had meegenomen. De Commissaris van de Koning in Groningen, René Paas, stuurde eveneens een felicitatie en ook ontvingen Elzo en Heika een felicitatie van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. ,,Ook hebben we veel bloemen en kaarten mogen ontvangen.’’ Het huwelijksjubileum zal zaterdag worden gevierd met de naaste familie.