Marie en Fred Haak uit Stadskanaal vieren vandaag hun 60e trouwdag. (foto: André Dümmer)
Marie en Fred Haak uit Stadskanaal vieren vandaag hun 60e trouwdag. (foto: André Dümmer)

Fred en Marie Haak vieren hun diamanten huwelijk

Algemeen

STADSKANAAL - De 83-jarige Fred Haak en zijn vijf jaar jongere vrouw Marie Schuiten uit Stadskanaal bereiken vandaag een bijzondere mijlpaal: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren hun diamanten huwelijk.

Beiden zijn geboren en getogen in de stad Groningen, waar ze elkaar ook leren kennen. De twee trouwen op 13 juli 1962. De eerste jaren van hun huwelijk wonen ze nog in Groningen en werkt Fred in een lastransformatorenfabriek en werkt Marie als naaister, maar als Fred solliciteert bij Philips Stadskanaal verhuizen ze naar de Veenkoloniën. Fred blijft tot zijn pensioen bij Philips werken, terwijl Marie haar werk als naaister voortzet: eerst bij Goes en later bij Oving Mode in Stadskanaal.  

Het stel krijgt samen twee zoons. Ook zijn er inmiddels zes kleinkinderen aan de familie toegevoegd. De twee wonen met veel plezier in wooncomplex De Ketting aan de Luxemburglaan en zijn beiden nog redelijk gezond. ,,We hebben het nog goed naar de zin met elkaar en vervelen staat niet in ons woordenboek’’, aldus Marie. Fred is een groot voetballiefhebber, vooral van het damesvoetbal. Hij komt momenteel dan ook goed aan zijn trekken met het EK Voetbal voor dames. Marie mag nog steeds graag naaien en doet dat ook veel voor andere mensen. 

Het jubileum wordt vandaag gevierd met broers en zussen. ,,De kinderen zijn momenteel op vakantie, dus als die weer terug zijn gaan we met de kinderen en kleinkinderen nog wat leuks doen met elkaar. Het echtpaar heeft vanochtend bezoek gehad van burgemeester Klaas Sloots, die hen namens de gemeente Stadskanaal heeft gefeliciteerd. Ook hebben ze felicitaties ontvangen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.