Anna en Hendrik Ellen uit Stadskanaal vieren vandaag hun 60e trouwdag. (foto: Auniek Klijnstra)
Anna en Hendrik Ellen uit Stadskanaal vieren vandaag hun 60e trouwdag. (foto: Auniek Klijnstra)

Hendrik en Annie Ellen vieren hun diamanten huwelijk

Algemeen

STADSKANAAL - De 86-jarige Hendrik Ellen en zijn drie jaar jongere vrouw Annie Potse uit Stadskanaal bereiken vandaag een bijzonder huwelijksjubileum: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren hun diamanten huwelijk.

Henk is geboren in Gasselternijveenschemond, Trui ziet het levenslicht in Laudermarke. Ze leren elkaar in 1959 op Kerstavond kennen tijdens een toneelvoorstelling aan de Brugstraat in Stadskanaal. Ze raken met elkaar in gesprek, gaan later nog een keer samen uit en vanaf dat moment is het raak. Ze trouwen op 18 januari 1962 in Wildervank.

De twee gaan op een boerderij aan het Noorderdiep wonen, die ze huren van de vader van Henk. Daar runnen ze samen een gemengd bedrijf met akkerbouw en melkvee. Als de boerderij te klein wordt, besluiten ze te verkassen naar het dorp Nagele in de Noordoostpolder, waar Hendrik aan de slag gaat op een proefveldboerderij. In 1983 keert het gezin weer terug naar Stadskanaal. Het is de bedoeling dat Hendrik aan de slag gaat bij werkvoorzieningsschap Wedeka in Ter Apel, maar als er in Stadskanaal een functie vrijkomt kan hij daar terecht. Hendrik werkt er tot zijn pensioen. 

Het stel krijgt samen vier zoons. Inmiddels zijn er ook drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. De twee wonen al jaren met veel plezier aan de Scheepswerfstraat en zijn nog goed gezond. De twee mogen graag in en om het huis struinen. ,,Ik vind het leuk om te handwerken en te breien en Hendrik houdt van tuinieren. We hebben achter het huis een mooie bloementuin en groentetuin, dus we zijn eigenlijk ook altijd wel bezig. We hebben het gewoon nog steeds leuk met elkaar’’, vertelt Annie.  

Het jubileum wordt bescheiden gevierd. ,,We hadden eigenlijk een etentje gepland, maar dat hebben we uitgesteld naar een moment dat er weer meer kan en mag.’’ Het jubileumpaar krijgt vanmiddag nog wel bezoek van burgemeester Klaas Sloots, die hen namens de gemeente Stadskanaal zal feliciteren en ze hebben een felicitatie ontvangen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.