Fenna en Bram Kloppenburg uit Stadskanaal delen al ruim 60 jaar lief en leed met elkaar. (foto: Auniek Klijnstra)
Fenna en Bram Kloppenburg uit Stadskanaal delen al ruim 60 jaar lief en leed met elkaar. (foto: Auniek Klijnstra)

Bram en Fenna Kloppenburg vieren diamanten huwelijk

Algemeen

STADSKANAAL - De 83-jarige Bram Kloppenburg en zijn 79-jarige vrouw Fenna Bos uit Stadskanaal hebben maandag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren dus hun diamanten huwelijk. 

Zowel Arie als Fenna is geboren en getogen in Valthermond. Sterker nog: de twee zijn in hun jonge jaren buren en leren elkaar dus dicht bij huis kennen. De twee trouwen op 12 december 1962 in het gemeentehuis in Exloo. Na hun huwelijk verhuis het kersverse echtpaar naar Stadskanaal, waar ze een flatje aan de Groningerlaan betrekken. Bram gaat aan de slag bij Philips Stadskanaal, waar hij eerst op de afdeling beeldbuizen terecht en later chef wordt van de werkplaats. Hij werkt bij de elektronicafabrikant tot hij met vervroegd pensioen gaat. Fenna werkt tot haar huwelijk als kok in de keuken van bejaardenhuis Heidehiem in Emmen. 

De twee krijgen samen drie kinderen en inmiddels zijn er ook zeven kleinkinderen en is het eerste achterkleinkind onderweg. Na eerst nog een paar jaar aan ‘t Kienholt gewoond te hebben, wonen Bram en Fenna inmiddels alweer zo’n 36 jaar met veel plezier aan de Fivelingolaan. Daar vermaken de twee zich nog prima. Bram werkt regelmatig in de tuin, zorgt voor de kippen en is zijn werkplaats regelmatig in de weer met houtbewerking. Fenna maakt graag kaarten en vindt het leuk om te borduren en te puzzelen. Maar vooral zijn de twee nog steeds erg blij met elkaar. ,,We hebben elkaar altijd vrij gelaten, daarom gaat het nog steeds goed.’’ Bram weet zijn liefde voor Fenna mooi te omschrijven: ,,Geen foto kan vastleggen hoe wijs ik met haar ben.’’  

Het jubileum is met een etentje gevierd. Het echtpaar heeft op hun trouwdag bezoek gehad van wethouder Ingrid Sterenborg, die het paar namens de gemeente Stadskanaal heeft gefeliciteerd. Ook zijn er felicitaties gekomen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.