Wethouder Egbert Hofstra overhandigt Gezienus en Lenie Hulshof een ingelijste kopie van hun trouwakte. (foto: Herman van Oost)
Wethouder Egbert Hofstra overhandigt Gezienus en Lenie Hulshof een ingelijste kopie van hun trouwakte. (foto: Herman van Oost)

Gezienus en Lenie Hulshof vieren diamanten huwelijk

Algemeen

STADSKANAAL – De 84-jarige Gezienus Hulshof en zijn 81-jarige vrouw Lenie Eilert uit Stadskanaal hebben vandaag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren dus hun diamanten huwelijk. 

Gezienus is geboren in Drouwenermond, Lenie komt ter wereld in Vledderveen. De twee leren elkaar in 1958 kennen bij Philips Stadskanaal, waar ze op dezelfde afdeling komen te werken. ,,Ik was 17 en Gezienus 20 toen we daar begonnen. Later ging hij naar het gebouw aan de Vledderweg en zat ik aan de Elektronicaweg’’, zegt Lenie. De twee trouwen op 16 november 1962 in Stadskanaal. Haar huwelijk met Gezienus betekent voor Lenie dat ze moet stoppen met haar werk bij Philips. ,,Ik had geen keus, maar ik ben onder protest weggegaan.’’ Gezienus werkt veertig jaar bij Philips, tot hij met vervroegd pensioen kan. Lenie gaat later nog aan de slag in de zorg.

Via Philips kunnen ze na hun huwelijk al snel in een flat trekken aan de Groningerlaan. ,,We zaten op vier hoog, maar wat een mooi plekje. Later zijn we in een woning aan de Groningerlaan getrokken en daar hebben we 45 jaar met veel plezier gewoond.’’ Toen ze hier in de wijk sloopplannen hadden hebben we tegen elkaar gezegd: ‘Nu gaan we ergens anders naartoe, tijd voor een nieuwe start’. Zo zijn we in het Stadshart gekomen en daar zijn we tot op de dag van vandaag blij mee. Het is een heerlijke plek om te wonen!’’ De twee krijgen samen twee kinderen en inmiddels zijn er ook vier kleinkinderen. 

Gezienus en Lenie zijn altijd erg actief geweest. ,,We hebben altijd veel gefietst op onze e-bikes, zeker zo’n 3000 kilometer per jaar. Maar Gezienus is eerder dit jaar erg ziek geweest, dus dat zit er niet meer in. Maar gelukkig krijgt hij binnenkort een scootmobiel, zodat we er weer samen op uit kunnen.’’ In het verleden heeft Gezienus menig uurtje doorgebracht op het voetbalveld van Gasselternijveen om daar samen met een groepje mannen allerlei klusjes te doen en daarnaast heeft het stel samen met een ander echtpaar tien jaar lang naturistencamping Bargerhoek in Nieuw-Amsterdam gerund. ,,Dat was een geweldige tijd! Iets vanaf 0 opbouwen en zoveel mooie mensen leren kennen, daar hebben we echt van genoten.’’

Het jubileum is vandaag volop gevierd. Het echtpaar heeft vanochtend bezoek gehad van wethouder Egbert Hofstra, die het paar namens de gemeente Stadskanaal heeft gefeliciteerd en een ingelijste kopie van hun trouwakte had meegenomen.