Janna en Appie Pals uit Bellingwolde zijn al ruim zestig jaar gelukkig samen. (foto: André Dümmer)
Janna en Appie Pals uit Bellingwolde zijn al ruim zestig jaar gelukkig samen. (foto: André Dümmer)

Appie en Janna Pals vieren diamanten huwelijk

Algemeen

BELLINGWOLDE – De 85-jarige Appie Pals en zijn 79-jarige vrouw Janna Kuiper uit Bellingwolde hebben donderdag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren dus hun diamanten huwelijk. 

Appie is geboren in Vriescheloo, Janna komt ter wereld in Bourtange. De twee leren elkaar kennen in café Ons Gebouw in Bellingwolde. ,,We gingen op zaterdagochtend naar mijn opa en ‘s middags gingen we naar het graf van oma. Op de terugweg wilde hij nog even aan in Ons Gebouw om een borreltje te drinken en daar kwam ik Appie tegen. Het was liefde op het eerste gezicht en we hebben elkaar sindsdien altijd op handen gedragen’’, vertelt Janna. De twee trouwen op 10 november in het gemeentehuis in Sellingen. De twee gaan na hun huwelijk in Stadskanaal wonen. ,,Er was toen ook woningnood en we konden in Bellingwolde geen huis krijgen.’’ In Stadskanaal gaat Appie bij Philips aan de slag. Toch keert het stel alweer snel terug naar Bellingwolde. Na zijn baan bij Philips werkt Appie nog een tijdje in de bouw voor hij aan het werk komt bij uitvaartonderneming Diedel. Janna werkt tot haar huwelijk in de zorg bij Huize Avondlicht. 

De twee krijgen samen drie dochters en inmiddels zijn er ook vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Appie en Janna zitten beiden nog steeds niet stil. ,,Appie werkt nog graag in de tuin, maar eigenlijk is hij altijd wel met iets bezig. Bovendien gaan we er nog regelmatig samen op uit en de kinderen en kleinkinderen komen regelmatig langs. En familie is uiteindelijk toch waar het om draait.’’ Janna komt ook nog met enige regelmaat in de plaatselijke Steunstee om koffie te drinken en bij te praten met bekenden. 

Het jubileum is op de trouwdag in huiselijke kring gevierd, zondagmiddag volgt er nog een gezellige middag in de Steunstee Bellingwolde voor familie en vrienden. Het echtpaar heeft op hun trouwdag bezoek gehad van burgemeester Jaap Velema, die het paar namens de gemeente Westerwolde heeft gefeliciteerd.