Tieme Pals verheugt zich op het eerste lustrum van de kunstmarkt in Stadskanaal. (foto: De Nieuwsbode)
Tieme Pals verheugt zich op het eerste lustrum van de kunstmarkt in Stadskanaal. (foto: De Nieuwsbode)

Kunstmarkt in Stadskanaal wordt groter dan ooit

Algemeen

STADSKANAAL - Kunstliefhebbers kunnen op zaterdag 25 mei hun hart ophalen tijdens het eerste lustrum van de jaarlijkse kunstmarkt in het centrum van Stadskanaal. 

De markt wordt tijdens de vijfde editie groter van opzet dan in voorgaande jaren. Maar liefst 75 professionele en amateurkunstenaars zullen tussen 10.00 en 17.00 uur bezit van het centrum nemen vanaf het Menistenplein tot aan de Europalaan. Samen staan de deelnemers garant voor een zeer divers aanbod aan kunst. Zo zijn er tijdens de markt onder meer kunstschilders, houtbewerkers, fotografen, pottenbakkers en kunstenaars die de prachtigste sieraden maken te zien. ,,Kortom, eigenlijk alles wat met kunst te maken heeft kun je deze dag wel tegenkomen’’, zegt Tieme Pals, die samen met de activiteitencommissie van Centrum Stadskanaal de kunstmarkt organiseert. 

De organisatie is uiteraard blij met de grote animo. ,,Als je bedenkt dat we in 2019 tijdens de eerste editie met een kleine groep kunstenaars zijn begonnen is het best bijzonder dat er inmiddels al zoveel deelnemers zijn. Overigens is alle kunst die tijdens de kunstmarkt te zien is ook te koop.’’ Naast alle aanwezige kunstenaars zijn er ook enkele demonstraties te zijn, onder meer met papier en vrachtschip Jatrie ligt aangemeerd in het kanaal, maar men kan niet aan boord. De gelijknamige stichting is aanwezig op de Parkwijkdag, die op dezelfde dag plaatsvindt.  Drumband Djembé zal het geheel muzikaal omlijsten en er is straattheater, waarbij bezoekers een levend kunstwerk mogen beschilderen. 

Mensen kunnen zich nog steeds aanmelden voor deelname aan de kunstmarkt via www.kunstmarktstadskanaal.nl. ,,Zij komen dan echter wel op een wachtlijst terecht.’’