Afbeelding

Meer inschrijvers voor inkoopprocedure Wmo

Algemeen

STADSKANAAL - De gemeenten Oldambt, Pekela en Stadskanaal zijn gezamenlijk een inkoopprocedure gestart voor de begeleiding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). 

Na een uitspraak van de rechter hebben de gemeenten de inkoopdocumenten geoptimaliseerd. Geïnteresseerde partijen zijn uitgenodigd zich in te schrijven. Op dit moment is helder dat veertig partijen zich hebben ingeschreven, meer dan het huidige aantal partijen met een contract. Wethouder Gert Engelkens van Oldambt, penvoerder inkoopprocedure, is daar tevreden mee: ,,We bieden een net tarief en goede voorwaarden. Ik ben dan ook blij met dit mooie aantal inschrijvers.’’

Zorgvuldig proces
Ter voorbereiding op de procedure zijn er onder andere verschillende bijeenkomsten geweest met zorgaanbieders om informatie en input op te halen. Om te zorgen dat ook de tarieven reëel zijn is een gespecialiseerd bureau ingeschakeld dat samen met gemeenten een voorstel heeft voorbereid waarop zorgaanbieders in een zogenoemde consultatie hebben kunnen reageren. De komende periode gaan de gemeenten de inschrijvingen verder beoordelen, om daarna vast te stellen welke zorgaanbieders daadwerkelijk voldoen aan de gestelde voorwaarden en in aanmerking komen voor een contract. Dit wordt eind mei bekend.

Continuering begeleiding
Een klein aantal huidige aanbieders heeft om wisselende redenen besloten niet meer in te schrijven op deze procedure. De uitkomst van de aanbesteding wordt door de gemeenten met de cliënten gecommuniceerd wanneer alle nieuwe partijen bekend zijn. Cliënten kunnen dan een keuze maken uit de nieuwe partijen. Tot het moment van overdracht verandert er voor deze inwoners niets en blijven zij hun begeleiding ontvangen van de huidige aanbieder.
Inwoners die worden begeleid door een gecontracteerde aanbieder die ook straks een contract gegund krijgt, blijven sowieso bij dezelfde zorgaanbieder en begeleider.