Afbeelding

Noorderpoort Nieuwjaarsloop in Stadskanaal viert 50e editie

Sport

STADSKANAAL – Hoewel de Nieuwjaarsloop nog maar drie maanden geleden heeft plaatsgevonden, wordt de blik nu alweer gericht op de volgende editie op zaterdag 4 januari 2025. 

Die dag vindt de traditionele Noorderpoort Nieuwjaarsloop namelijk voor de vijftigste keer plaats in Stadskanaal. Deze jubileumeditie zal een speciale loop worden, want deelnemers kunnen kiezen uit drie recreatielopen over 5, 10 en 15 kilometer. Het inschrijfgeld is vanwege het jubileum maar 5 euro en de organisatie hoopt 500 hardlopers aan de start te krijgen. Ook zijn er vanaf 13.00 uur gratis jeugdlopen en wandelingen. 

De start van de recreatielopen is om 14.00 uur, start en finish zijn op de Sportparklaan. De hardlopers worden weggeschoten door een prominent iemand uit de gemeente Stadskanaal. Het parcours is geheel verhard en voert de deelnemers onder meer over fietspaden door het Pagebos en wegen door het buitengebied van Stadskanaal. De lopers worden verbaal ondersteund door spreekstalmeester Wycher van der Bremen. Alle deelnemers ontvangen na afloop een kop snert. De eerste drie vrouwen en mannen per afstand winnen een prijs die rond 15.30 uur wordt uitgereikt in de kantine van Noorderpoort. De tijdregistratie wordt gedaan door Sportscom.nl, waarbij de chip zich aan de achterkant van het startnummer bevindt. Het startnummer mag na afloop worden gehouden.Bij de finish staat tevens een tijdklok opgesteld. De uitslagen worden vermeld op www.mylaps.com en www.uitslagen.nl

Het maximum aantal deelnemers is gesteld op 500 en inschrijving is alleen mogelijk bij voorinschrijving. Dit kan vanaf vandaag tot en met donderdag 2 januari 2025 om 23.59 uur via www.inschrijven.nl. De startnummers kunnen op zaterdag 4 januari 2025 van 12.45 tot 13.30 uur worden opgehaald in een tent bij het Noorderpoort in Stadskanaal, nabij de atletiekbaan. Hoofdsponsor van de Nieuwjaarsloop is Noorderpoort. 

De organisatie is in handen van Runners Stadskanaal. In de loop van dit jaar zullen meer bijzonderheden bekend worden gemaakt om deze vijftigste editie tot een onvergetelijk evenement te maken. Meer informatie over de Noorderpoort Nieuwjaarsloop is te vinden op www.runnersstadskanaal.nl.