Afbeelding

Noorderpoort Nieuwjaarsloop in Stadskanaal

Algemeen

STADSKANAAL – Het nieuwe jaar gaat op zaterdag 7 januari sportief van start met de traditionele Noorderpoort Nieuwjaarsloop in Stadskanaal. De Nieuwjaarsloop bestaat uit wedstrijd- en recreatielopen van 6 en 10 kilometer. 

De organisatie is evenals voorgaande jaren in handen van Runners Stadskanaal. Nadat de laatste twee jaar als gevolg van de coronapandemie de Nieuwjaarsloop niet mocht plaatsvinden, kan de 48e editie van het evenement weer doorgaan. De start van de recreatieloop over 6 kilometer is om 14.00 uur, terwijl de deelnemers aan de 10 kilometer om 14.05 uur worden weggeschoten. De start en de finish zijn op de Sportparklaan. Het parcours is geheel verhard en voert de deelnemers onder andere over fietspaden in het bos. De lopers worden verbaal ondersteund door spreekstalmeester Henk Edo Willems. Alle deelnemers ontvangen na afloop een kop snert die bij de marktkramen wordt uitgereikt. 

Eremetaal
Voor de deelnemers aan zowel de 6 als 10 kilometer is er voor de eerste drie mannen en vrouwen een prijs beschikbaar. De prijsuitreiking vindt direct na binnenkomst plaats bij de finish. De tijdregistratie wordt gedaan door Sportscom.nl, waarbij de chip zich aan de achterkant van het startnummer bevindt. Bij de finish staat tevens een tijdklok opgesteld waarop de gelopen tijd kan worden gezien. De uitslagen zullen worden vermeld op www.uitslagen.nl.

Inschrijven
Het maximum aantal deelnemers is gesteld op 200 en inschrijving is alleen mogelijk bij voorinschrijving. Inschrijven via www.inschrijven.nl kan vanaf woensdag 30 november tot en met donderdag 5 januari om 23.59 uur. Het inschrijfgeld voor beide afstanden bedraagt €7,50. De startnummers kunnen op zaterdag 7 januari tussen 13.00 en 13.40 uur worden opgehaald in een tent bij het Noorderpoort aan de Sportparklaan 5 in Stadskanaal, nabij de atletiekbaan. Meer informatie is te vinden op www.runnersstadskanaal.nl.