Afbeelding

49e Noorderpoort Nieuwjaarsloop Stadskanaal

Sport

STADSKANAAL – Het nieuwe jaar gaat op zaterdag 6 januari sportief van start met de traditionele Noorderpoort Nieuwjaarsloop in Stadskanaal. De Nieuwjaarsloop bestaat uit wedstrijd- en recreatielopen van 6 en 10 kilometer. 

De organisatie van deze 49e editie is evenals voorgaande jaren in handen van Runners Stadskanaal. De start van de recreatieloop over 6 en 10 kilometer is om 14.00 uur. De start en de finish zijn op de Sportparklaan, de deelnemers worden weggeschoten door voorzitter Kees Lueks van de Runners Stadskanaal. Het parcours is geheel verhard en voert de deelnemers onder andere over fietspaden in het Pagebos. De lopers worden verbaal ondersteund door spreekstalmeester Wycher van der Bremen. Alle deelnemers ontvangen na afloop een kop snert die bij de marktkramen wordt uitgereikt. 

Eremetaal
Voor de deelnemers aan zowel de 6 als 10 kilometer is er voor de eerste drie mannen en vrouwen een prijs beschikbaar. De prijsuitreiking vindt na binnenkomst om 15.15 uur plaats bij de finish. De tijdregistratie wordt gedaan door Sportscom.nl, waarbij de chip zich aan de achterkant van het startnummer bevindt. Bij de finish staat tevens een tijdklok opgesteld waarop de gelopen tijd kan worden gezien. De uitslagen zullen worden vermeld op www.uitslagen.nl.

Inschrijven
Het maximum aantal deelnemers is gesteld op 350 en inschrijving is alleen mogelijk bij voorinschrijving. Inschrijven via www.inschrijven.nl kan tot en met donderdag 4 januari om 23.59 uur. Het inschrijfgeld voor beide afstanden bedraagt €9,-. De startnummers kunnen op zaterdag 6 januari tussen 13.00 en 13.40 uur worden opgehaald in een tent bij het Noorderpoort aan de Sportparklaan 5 in Stadskanaal, nabij de atletiekbaan. Meer informatie is te vinden op www.runnersstadskanaal.nl.