In de vroege ochtend zijn veel verschillende vogels te horen in het bos. (foto: Ineke van Os)
In de vroege ochtend zijn veel verschillende vogels te horen in het bos. (foto: Ineke van Os)

Vroege vogelexcursie bij Buitencentrum Boomkroonpad

Algemeen

DROUWEN - Staatsbosbeheer organiseert op zondag 15 mei en 5 juni een vroege vogelexcursie vanaf Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. 

Er wordt gestart om 7.00 uur. Voor de vogels is de wekker dan allang gegaan: ze zijn al druk op zoek naar voedsel. Want als de mens in beweging komt, verstoppen de vogels zich meer. De deelnemers gaan niet alleen kijken, maar ook luisteren naar welke vogels zich schuil houden in het bos. Vaak is een vogel eerder te horen dan dat die te zien is. Met een beetje geluk is bijvoorbeeld het verschil te horen tussen de bonte en zwarte specht. Maar ook de boomkruiper komt veel voor rondom het Boomkroonpad en maakt een prachtig geluid. En wat te denken van de uitmuntende zangkunsten van de merel? De gidsen zijn echte vogelkenners en kunnen alles vertellen over de vogels in het bos van boswachterij Gieten-Borger. De excursie gaat op vogelhoogte, over het Boomkroonpad, tussen de toppen van de bomen door.

De beide excursies starten om 7.00 uur en duren zo’n anderhalf tot twee uur. Het is handig om stevige wandelschoenen aan te trekken en deelnemers wordt aangeraden een verrekijker mee te nemen. Vooraf aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/vogelshondsrug.