De gids van Staatsbosbeheer vertelt tijdens de wandeling over het bos en de dieren die er leven. (foto: Ineke van Os)
De gids van Staatsbosbeheer vertelt tijdens de wandeling over het bos en de dieren die er leven. (foto: Ineke van Os)

Seizoenswandeling bij Boomkroonpad

Algemeen

DROUWEN - Staatsbosbeheer organiseert de komende week drie educatieve seizoenswandelingen vanaf Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. 

Onderweg vertelt de gids over het ontstaan van de boswachterij, het gevarieerde bos en de vele soorten dieren die hier leven. Elk seizoen heeft zijn eigen aandachtspunten. In februari is te merken dat de winter naar het einde gaat en het voorjaar aanstaande is. Met het zachte weer beginnen vogels te zoeken naar nestelmaterialen en voorzichtig beginnen vroege bloeiers hun kleuren te laten zien. Met een beetje geluk is de bloei van de hazelaar te zien; deze heeft hele kleine bloemen die normaal gesproken niet zomaar opvallen. 

De wandelingen vinden plaats op zondag 20, woensdag 23 en zondag 27 februari, starten om 13.30 uur en duren zo’n 1,5 tot 2 uur. Vooraf aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/hondsrug/seizoenswandeling-hondsrug. Het is handig om stevige wandelschoenen aan te trekken.  

Na de wandeling is er nog de mogelijkheid het Boomkroonpad te bezoeken, waar bezoekers door de toppen van de bomen kunnen wandelen en de kinderen kunnen spelen op de speelweide of in het Lorkenspeelbos. In het Buitencentrum is een presentatie over het bos te zien en in de winkel zijn originele cadeautjes te vinden.