Aan het einde van de speurtocht kunnen de deelnemers hun eigen nestkastje timmeren. (foto: Ineke van Os)
Aan het einde van de speurtocht kunnen de deelnemers hun eigen nestkastje timmeren. (foto: Ineke van Os)

Buitendagen bij Buitencentrum Boomkroonpad

Algemeen

DROUWEN - Er is in de meivakantie weer veel te beleven bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. Op dinsdag 3 en donderdag 5 mei zijn er de bekende Buitendagen. 

De Buitendagen staan dit jaar in het teken van Trees de Pimpelmees. Ouders en grootouders kunnen met hun (klein)kinderen de Trees de Pimpelmees-speurtocht lopen, waarbij ze meer leren over de pimpelmees en zijn vrienden. De leerzame speurtocht begint bij het Buitencentrum. Eerst lopen de deelnemers over het Boomkroonpad tussen de toppen van de bomen, want een vogel kan tenslotte hoog vliegen en bevindt zich ook graag hoog tussen de takken.
Eenmaal op de grond gaat de tocht verder het bos in. Middels doe- en ontdek- opdrachten leren de deelnemers steeds meer over deze prachtige vogels. Wat eet een pimpelmees eigenlijk? En waar slaapt hij? Na de speurtocht kan iedereen zelf een nestkastje timmeren, die thuis opgehangen kan worden voor de pimpelmezen in de buurt.

Starten kan tussen 10.00 en 15.00 uur, de speurtocht is ongeveer 2,5 kilometer. Vooraf aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpadtreesdepimpelmees.