Ook het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest trad op tijdens het Internationaal Accordeonfestival in Geert Teis. (foto: Auniek Klijnstra)
Ook het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest trad op tijdens het Internationaal Accordeonfestival in Geert Teis. (foto: Auniek Klijnstra)

Jeugd voert de boventoon op elfde Accordeonfestival

Algemeen

STADSKANAAL - De elfde editie van het Internationaal Accordeonfestival in Theater Geert Teis in Stadskanaal is succesvol verlopen. 

,,Het was wederom een mooie en zeer gevarieerde editie met veel verschillende stijlen. Zowel de deelnemers als bezoekers, die vanuit het hele land naar Stadskanaal waren gekomen, waren dan ook zeer te spreken over deze dag. Leuk om dit keer te zien was dat er vooral veel jeugdige artiesten op het podium stonden. Naast dat we altijd kwaliteit willen leveren, proberen we ook elk jaar om jong talent een podium te geven’’, zegt organisator Jac Puts. Zo waren er optredens van de 15-jarige Nederlandse accordeonist Jamiro, de 18-jarige Emanuele Viti uit Italië en het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest, waarin ook twee Groningers meespeelden. De Litouwse Egle Bartkeviciute was met haar 27 jaar de ‘oudste’ artiest van het festival. Ook het vaste combo van Bert van Erk (contrabas) en Rene van Astenrode (drums en vibrafoon), die de muzikanten begeleidden, was weer van de partij. 

Op zondag 13 april 2025 staat de twaalfde editie van het Internationaal Accordeonfestival op de agenda, wederom in Theater Geert Teis in Stadskanaal.