Samen met een 10-koppige band wist Harm-Jan Riksen het publiek uitstekend te vermaken. (foto: Auniek Klijnstra)
Samen met een 10-koppige band wist Harm-Jan Riksen het publiek uitstekend te vermaken. (foto: Auniek Klijnstra)

Riksen Speelt levert 8500 euro op voor Stichting Rikki

Algemeen

STADSKANAAL – Harm-Jan Riksen heeft woensdagavond voor de derde maal in succes een eigen voorstelling gespeeld in een uitverkocht Theater Geert Teis in Stadskanaal. 

Onder de noemer Riksen Speelt bracht hij een avondvullend programma met muziek, beschouwingen sketches en veel humor, begeleid door een tienkoppige band met ervaren muzikanten. ,,Het was echt een hele fijne avond! De zaal was helemaal uitverkocht en de sfeer was geweldig. Je zit dan zo hoog in je energie, dat voelt heerlijk. En het is prettig dat eigenlijk alles goed is verlopen’’, blikt Riksen terug. De grote succesfactor was volgens hem de inbreng van de jeugdige gasten: Jante Drenth, Finn Vos, Chantal Hulshof en Jasmijn Leenders. ,,Als je ziet hoe onbevreesd ze daar voor een volle zaal gaan staan en een prachtig optreden geven, dat is top. Dat merkte je ook aan het publiek.’’ Kaj Mulder & De Krullies Band speelden na afloop bovendien in de foyer.

De opbrengst van de avond, zo’n 8500 euro, gaat volledig naar Stichting Rikki Kanaalstreek, een organisatie die zich inzet voor kinderen en jongeren die het leven niet altijd even mee lijken te hebben. ,,Met deze stichting willen we deze kinderen uit de schaduw halen en hen een positieve impuls geven door aandacht, begrip, een luisterend oor en unieke ervaringen.’’ De opbrengst is een optelsom van de entreeprijs, een loterij, een diner vooraf en verschillende donaties. ,,De grote winst van deze avond is wat mij betreft dat nu veel meer mensen van deze stichting weten en dat ze beseffen dat het iedereen kan overkomen.’’ Een vierde voorstelling over vijf jaar ligt voorlopig nog niet in de planning. ,,Ik moet er nu in ieder geval even niet aan denken. Maar het zou best kunnen dat het over een paar jaar toch weer begint te kriebelen.’’

Tijdens de voorstelling kreeg Riksen 'hulp' van meerdere alter ego's. (foto: Auniek Klijnstra)