De Engelse Jonny Kerry (midden) was samen met gitarist Paulus Schäfer (links) een van de optredende artiesten. (foto: André Dümmer)
De Engelse Jonny Kerry (midden) was samen met gitarist Paulus Schäfer (links) een van de optredende artiesten. (foto: André Dümmer)

Accordeonfestival viert tweede lustrum in Geert Teis

Algemeen

STADSKANAAL - De tiende editie van het Internationaal Accordeonfestival in Theater Geert Teis in Stadskanaal is succesvol verlopen. Het tweede lustrum van het jaarlijkse evenement heeft zo’n 260 bezoekers getrokken. 

,,Het was een mooie editie en zowel de deelnemers als bezoekers waren zeer te spreken over deze dag. En daar zijn wij het helemaal mee eens’’, aldus organisator Jac Puts. ,,Juist vanwege het 10-jarig jubileum van het festival hadden we een mooi programma samengesteld.’’ Zo waren er dit jaar optredens van de temperamentvolle topaccordeonist Pietro Adragna uit Italië, de Engelse Jonny Kerry met de Nederlandse gitarist Paulus Schäfer, Marieke Kroes en René Trok. Ook het vaste combo van Bert van Erk (contrabas) en Rene van Astenrode (drums en vibrafoon), die de muzikanten begeleidden, was weer van de partij. 

Puts is blij dat hij nog steeds nieuwe gezichten ziet tijdens het accordeonfestival in Stadskanaal. ,,Natuurlijk hebben we een vaste club bezoekers die elk jaar weer komen kijken, maar er zijn ook mensen die via via van ons gehoord hebben en langskomen. Zo heb je steeds weer nieuwe aanwas. Voor de coronaperiode zaten we op een gegeven moment ruim over de 300 bezoekers, maar dat is logischerwijs minder geworden sindsdien. Voor ons is het een mooi streven om weer richting die 300 bezoekers te gaan.’’ 

Daar kan volgend jaar een begin mee gemaakt worden, want op zondag 14 april 2024 zal de elfde editie van het Internationaal Accordeonfestival worden georganiseerd in Theater Geert Teis in Stadskanaal.