Accordeonist Jean Louis van Dam, begeleid door Bert van Erk op contrabas en René van Astenrode op slagwerk. (foto: Albert Engelse, grapho, Nieuw-Buinen)
Accordeonist Jean Louis van Dam, begeleid door Bert van Erk op contrabas en René van Astenrode op slagwerk. (foto: Albert Engelse, grapho, Nieuw-Buinen)

Accordeonisten tonen hoog niveau in Geert Teis

Algemeen

STADSKANAAL - De negende editie van het Internationaal Accordeonfestival in Theater Geert Teis in Stadskanaal is succesvol verlopen. ,,De gecontracteerde artiesten waren allemaal present en dat is altijd spannend’’, aldus organisator Jac Puts. ,,Dat geldt met name voor de buitenlandse deelnemers.’’ 

In deze editie waren dat de 20-jarige Dantong Wang uit China en de 18-jarige Mathias Rugsveen uit Noorwegen. Beide accordeonisten wonnen in 2021 de Coupe Mondiale in München en dat was ook duidelijk te merken aan het virtuoze spel dat zij brachten. Als jong talent uit Nederland stond de 18-jarige Jan Timmer uit Coevorden op het programma. Hij speelde goed en vooral zijn uitvoering van ‘Adios Nonino’ van Astor Piazzolla was indrukwekkend. Het optreden van harpiste Maaike Bosscher in een duo met accordeonist Gertie Bruin viel goed in de smaak van het publiek. Het accordeonfestival werd afgesloten door Jean Louis van Dam. Hij speelde op verzoek van de organisatie in het afsluitende blokje twee medleys van Nederlandstalige liedjes zoals ‘Oh Johnny’ en ‘Op een mooie Pinksterdag’, wat goed werd ontvangen bij het publiek. 

Het vaste professionele combo van Bert van Erk (contrabas) en Rene van Astenrode (drums /vibrafoon) was ook weer van de partij. ,,We willen alle sponsoren en enkele cultuurfondsen danken voor hun financiële steun. Dankzij hen zijn wij in staat om zo’n fantastisch accordeonevenement te organiseren.’’ Het organisatieteam ziet nu al uit naar de tiende editie die wordt georganiseerd op zondag 16 april 2023 in Theater Geert Teis in Stadskanaal.