De jonge Chinese accordeoniste Dantong Wang.
De jonge Chinese accordeoniste Dantong Wang.

Accordeonmuziek klinkt weer in Theater Geert Teis

Algemeen

STADSKANAAL – In Theater Geert Teis in Stadskanaal vindt zondag 15 mei de negende editie van het Internationaal Accordeonfestival plaats. 

Op het podium klinkt een mix van variété, musette wals, easy listening, klassiek, jazz, Amsterdams repertoire en virtuoso entertainment, gespeeld door professionele musici uit binnen- en buitenland. 

De organisatie is blij met de komst van de jonge Chinese accordeoniste Dantong Wang. Ze woont al sinds 2020 voor het grootste deel van het jaar (oktober tot juli) in Frankrijk en studeert aan de Internationale school voor muziek en accordeon van Jacques Mornet in St-Sauves d’Auvergne (nabij Lyon). In 2021 won ze maar liefst twee internationale accordeonwedstrijden (Internationaler Akkordeonwettbewerb Klingenthal, en de Coupe Mondial in München), beide in de categorie virtuoso entertainment.

Daarnaast treedt Mathias Rugsveen uit Noorwegen op met klassiek, variété en entertainment en uit Nederland komen Jean Louis van Dam (bekend van Oase bar en Amsterdams repertoire), het jonge talent Jan Timmer en Maaike Bosscher (harp) speelt in een duo met accordeonist Gertie Bruin een mix van klassieke en bekende melodieën. Er is ritmische begeleiding door het combo van Bert van Erk (contrabas) en Rene van Astenrode (drums/vibrafoon). Onder voorbehoud zijn er in de foyer één of meer stands op het gebied van accordeons en bladmuziek.

Het theater gaat open om 12.00 uur, de zaal om 13.15 uur. Het programma is van 13.30 tot 17.00 uur met één pauze van 30 minuten. Tickets kosten 15 euro in de voorverkoop en 17,50 euro aan de kassa op zondag 15 mei. Bestellen kan via www.accordeonfestival.nl, info@accordeonfestival.nl of door te bellen naar 06-83014316.