Marlene Bakker sluit haar theatertournee op woensdag 20 oktober af in Theater Geert Teis in Stadskanaal. (foto: Kamfoor)
Marlene Bakker sluit haar theatertournee op woensdag 20 oktober af in Theater Geert Teis in Stadskanaal. (foto: Kamfoor)

Marlene Bakker sluit theatertour af in Geert Teis

Algemeen

STADSKANAAL - Zangeres Marlene Bakker speelt op woensdag 20 oktober de laatste voorstelling van haar theatertournee RAIF in Theater Geert Teis in Stadskanaal. 

,,Voor mij is dit een bijzondere show omdat ik mijn eerste stappen als zangeres in dit theater heb mogen zetten. Dat ik nu mijn eigen voorstelling daar speel maakt het voor mij extra bijzonder’’, aldus Marlene, een opvallende verschijning. ‘Elkenain het zien raif, elkenain het zien tied’, zingt ze op haar debuutalbum RAIF in het gelijknamige openingsnummer. Waarmee ze wil zeggen: iedereen heeft een eigen gereedschap, een eigen talent en een gegeven tijd om daarmee iets te doen. 

Bij Marlene Bakker zijn dat haar prachtige stem en wonderschone Groningstalige liedjes. Als de elf persoonlijke songs op haar inmiddels veel geprezen debuutalbum iets duidelijk maken, is het dat Bakker de juiste snaar weet te raken. Warmte, romantiek, verlangen, weemoedigheid, troost, melancholie en kwetsbaarheid strijden in haar werk om voorrang. Marlene en haar muzikanten spelen in deze voorstelling de liedjes van RAIF en daarnaast nemen ze het publiek met gloednieuwe liedjes mee in een wereld vol wonderlijke witte wieven. Elk lied is onlosmakelijk verbonden met haar geboortegrond. Na dit optreden zullen de bezoekers met andere ogen naar Groningen kijken. Ook zij die de taal niet machtig zijn, zullen worden geraakt door de filmische sfeer. 

De voorstelling begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de theaterkassa van Theater Geert Teis of www.theatergeertteis.nl. Een coronatoegangsbewijs is verplicht.