Renske en Albert Groenewold zijn goed in de bloemen gezet voor hun 60e trouwdag. (foto: Auniek Klijnstra)
Renske en Albert Groenewold zijn goed in de bloemen gezet voor hun 60e trouwdag. (foto: Auniek Klijnstra)

Albert en Renske Groenewold vieren diamanten huwelijk

Algemeen

STADSKANAAL - De 85-jarige Albert Groenewold en zijn 82-jarige vrouw Renske van Dijken uit Stadskanaal hebben woensdag een bijzondere mijlpaal bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren hun diamanten huwelijk.

Albert wordt geboren in Musselkanaal, Renske ziet het levenslicht in 2e Exloërmond. De twee leren elkaar kennen doordat hun beste vriend en vriendin broer en zus zijn. Toch is het nog niet meteen raak. ,,Op een avond zijn we samen naar een feestavond in café Speelman geweest. Ik mocht haar op de fiets naar huis brengen en daarna was het aan tussen ons’’, vertelt Albert. Na drie jaar verkering trouwen de twee op 15 november 1963 in het gemeentehuis in Exloo. 

Het kersverse echtpaar gaat aan de Hollandselaan in Stadskanaal wonen. Albert werkt dan al bij Philips als onderhoudsmonteur, wat hij tot zijn vervroegd pensioen doet. Renske werkt eerst in een kruidenierswinkel, maar komt later ook bij Philips terecht. Na haar huwelijk met Albert stopt ze, maar als de kinderen wat groter zijn gaat ze aan de slag als huishoudelijke hulp. Samen krijgt het echtpaar twee kinderen. Inmiddels zijn er ook zes kleinkinderen aan de familie toegevoegd.  

De twee wonen nog steeds met veel plezier in hetzelfde huis waar ze zes decennia geleden in zijn getrokken. ,,Het gaat goed met ons. We sporten beiden nog regelmatig, daar voelen we ons goed bij. Ook mogen we graag fietsen en kaarten. Zo heeft Albert jarenlang toertochten gefietst met De Windhappers.’’ Renske gaat nog wekelijks naar gymnastieken, Albert is actief met FysioFit en gaat regelmatig vissen met de buurman. ,,Voor de rest proberen we zoveel mogelijk van het leven te genieten.’’ 

Het huwelijksjubileum is thuis gevierd. ,,Komende zaterdag gaan we nog met de kinderen en kleinkinderen uit eten.’’ Het jubilerende echtpaar heeft vanochtend bezoek van burgemeester Klaas Sloots, die hen namens de gemeente Stadskanaal heeft gefeliciteerd.