Udo en Coba Drenth uit Stadskanaal vieren hun 60e trouwdag in goede gezondheid. (foto: Auniek Klijnstra)
Udo en Coba Drenth uit Stadskanaal vieren hun 60e trouwdag in goede gezondheid. (foto: Auniek Klijnstra)

Udo en Coba Drenth vieren hun diamanten huwelijk

Algemeen

STADSKANAAL - De 83-jarige Udo Drenth en zijn 82-jarige vrouw Coba Torenbosch uit Stadskanaal bereiken vandaag een bijzondere mijlpaal: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren hun diamanten huwelijk.

Udo is geboren in Groningen, Coba ziet het levenslicht in Gasselternijveen. Ze zien elkaar voor het eerst als Udo op de fiets op weg is naar zijn werk bij Udema in Gieten en Coba in de bus ziet zitten. De twee trouwen de twee op 24 mei 1963. Ze gaan in Stadskanaal wonen, omdat Udo aan de slag kan bij Philips Stadskanaal. Hij is prestatiegericht en begint naast zijn werk met zelfstudie. Na zeven jaar werkend leren gaat hij aan het werk als waarnemend hoofd administratie en inkoop bij het Refaja Ziekenhuis. Coba werkt als gezinshulp: eerst overdag, maar als de kinderen geboren worden gaat ze nachtdiensten draaien. 

Het echtpaar krijgt samen twee zoons. Ook zijn er inmiddels vier kleinkinderen aan de familie toegevoegd. De twee voelen zich naar hun leeftijd nog goed gezond en gaan er bij mooi weer graag op uit. ,,Een stuk fietsen of wandelen of met de auto op pad.’’ Coba gaat daarnaast regelmatig zwemmen en gymnastieken. Dat beiden geen stilzitters zijn, blijkt ook wel uit het feit dat Udo in het verleden actief is geweest voor het CDA en het kerkbestuur in Gasselternijveen en hij zat in de OR-raad en de personeelsvereniging van het ziekenhuis.  

Het huwelijksjubileum wordt in familiekring gevierd. Het jubilerende echtpaar heeft vandaag bezoek gehad van burgemeester Klaas Sloots, die hen namens de gemeente Stadskanaal heeft gefeliciteerd.