Henk en Trijn Ratgers bij de brommer die Henk 57 jaar geleden kocht om naar zijn werk te gaan. (foto: Auniek Klijnstra)
Henk en Trijn Ratgers bij de brommer die Henk 57 jaar geleden kocht om naar zijn werk te gaan. (foto: Auniek Klijnstra)

Henk en Trijn Ratgers vieren diamanten huwelijk

Algemeen

STADSKANAAL - De 84-jarige Henk Ratgers en zijn 82-jarige vrouw Trijn Musters uit Stadskanaal hebben woensdag een bijzondere mijlpaal bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren hun diamanten huwelijk.

Henk wordt geboren in Musselkanaal, Trijn ziet het levenslicht een paar kilometer verderop in Valthermond. Ze ontmoeten elkaar op de brug De IJzeren Klap in Musselkanaal. ,,Daar zijn we aan de praat geraakt, ik heb haar naar huis gebracht op de fiets en het weekend erna ben ik weer naar Valthermond gefietst. Sindsdien hebben we elkaar niet meer losgelaten’’, vertelt Henk. De twee trouwen op 20 juli 1962. Ze gaan wonen aan de Begoniastraat in Musselkanaal, waar ze tien jaar blijven. Daarna verhuizen ze naar een woning in Stadskanaal en sinds een kleine veertig jaar woont het echtpaar met veel plezier aan de Kijlsterweg. 

Aan het begin van zijn werkzame leven werkt timmerman Henk bij de firma Becker in Kopstukken. ,,Daarna heb ik 1,5 jaar in een timmerfabriek gewerkt, maar dat was niet wat mij goed lag. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan bij aannemersbedrijf Bruining en dat heb ik tot mijn pensioen gedaan.’’ Trijn bleef thuis om de zorg en opvoeding van hun kinderen op zich te nemen. De twee krijgen samen vijf kinderen. Inmiddels zijn er ook tien kleinkinderen en vier achterkleinkinderen aan de familie toegevoegd. Het echtpaar geniet nog steeds met volle teugen van het leven én elkaar. ,,We voelen ons nog goed en zijn geestelijk nog prima in orde. Mijn vrouw heeft wat lichamelijke ongemakken, maar we redden ons prima samen.’’ Dat doen ze onder meer in de grote tuin achter hun huis. ,,We hebben een perceel van 3600 vierkante meter, met een behoorlijke tuin met kassen en fruitbomen. Daar zijn we eigenlijk altijd wel bezig.’’

Het jubileum is in familiekring gevierd. ,,We hebben een hele leuke dag gehad.’’ Het echtpaar heeft op hun trouwdag bovendien bezoek gehad van loco-burgemeester Jur Mellies, die hen namens de gemeente Stadskanaal heeft gefeliciteerd. Ook hebben ze felicitaties ontvangen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en van de Commissaris van de Koning in Groningen, René Paas.