(foto: Auniek Klijnstra)
(foto: Auniek Klijnstra)

Ko en Heiltje Meijer vieren hun diamanten huwelijk

Algemeen

STADSKANAAL - De 84-jarige Ko Meijer en zijn 81-jarige vrouw Heiltje Hulshof uit Stadskanaal bereiken vandaag een bijzondere mijlpaal: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren hun diamanten huwelijk.

Ko wordt geboren in Musselkanaal, Heiltje ziet het levenslicht in Vledderveen. De twee trouwen op 31 mei 1963 en gaan aan de Belgiëlaan in Stadskanaal wonen. Ko werkt eerst als ijzervlechter in de bouw, maar nadat hij vanwege rugklachten wordt afgekeurd gaat hij later aan de slag bij Wedeka, waar hij restauratiewerkzaamheden uitvoert aan huizen en gebouwen. ,,Zo hebben we bijvoorbeeld de Gasterij Natuurlijk Smeerling opgeknapt. Heiltje werkt bij Philips Stadskanaal, Woortman en bij Fasto in Buinen, waar CV-ketels worden gemaakt. 

Later blijft ze thuis om de zorg voor de kinderen op zich te nemen. Het echtpaar krijgt samen vier kinderen. Ook zijn er inmiddels vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen aan de familie toegevoegd. De twee zijn naar hun leeftijd nog redelijk gezond en wonen nog zelfstandig midden in het centrum van Stadskanaal. In de tijd dat Ko en Heiltje aan de Bremweg hebben gewoond, zijn ze altijd actief geweest bij buurtvereniging Heidedop. ,,Daar gaan we nog steeds kaarten.’’ Ook hebben de twee altijd met veel plezier op camping De Iembarg in Jipsingboertange gestaan. 

Het huwelijksjubileum wordt vandaag in familiekring gevierd, komend weekend volgt er nog een groot feest met familie en vrienden. Het jubilerende echtpaar heeft vandaag bezoek gehad van wethouder Egbert Hofstra, die hen namens de gemeente Stadskanaal heeft gefeliciteerd.