Ook de leerlingen staken hun handen uit de mouwen bij het planten van de bomen. (foto: Auniek Klijnstra)
Ook de leerlingen staken hun handen uit de mouwen bij het planten van de bomen. (foto: Auniek Klijnstra)

Bomen geplant in Stadskanaal en Mussel

Algemeen

STADSKANAAL - De gemeente Stadskanaal heeft vrijdag samen met leerlingen van basisscholen bomen geplant in Stadskanaal en Mussel. 

Het planten kon een week eerder niet plaatsvinden vanwege de sneeuwval. Vrijdagochtend kon een enthousiaste groep vrijwilligers, leerlingen en medewerkers van Lokken Groenvoorziening, Lin Groenvoorziening, Avitec Groen en de gemeente Stadskanaal alsnog aan de slag aan de Esdoornstraat in Stadskanaal en in het Lindenbos in Mussel. Daar werden bijna 160 bomen en ongeveer 250 stuks bosplantsoen geplant.

,,Het planten ging super!’’, zegt Jordy Geerlings namens de gemeente. ,,In Mussel en Stadskanaal-Noord hebben we nieuwe bomen aangeplant, vooral ter vervanging van slechte naaldbomen, met name fijnsparren. Het grootste gros van deze bomen waren aangetast door de letterzetter, een kevertje die de bomen uiteindelijk dood maakt. Noodgedwongen moesten we hier dus ook weer bomen aanplanten. We hebben nu voor een gemengde variété aan loofbomen gekozen, dit om een zelfde uitval in de toekomst tegen te gaan. Bomen als beuken, lindes, berken, lijsterbessen, elzen en verschillende soorten bosplantsoen zijn hiervoor terug geplant.’’ 

In Stadskanaal deed ruim dertig leerlingen van groep 8 van de Oranje Nassauschool mee, in Mussel waren er ook bijna dertig kinderen van CBS Op de Zandtange van de partij.