Afbeelding

Stadskanaal is weer een stukje kleurrijker

Algemeen

STADSKANAAL - De gemeente Stadskanaal heeft de afgelopen maanden een kleine 100 bomen geplant en 136 perken onder handen genomen. 

Dit is gebeurd in het kader van inboet, iets waar de gemeente jaarlijks mee te maken heeft. Het houdt in dat plantvakken met dode planten of waar lege plekken zijn worden aangevuld of compleet vervangen worden door nieuwe beplanting. Dit geldt ook voor de bomen; moet ergens een boom weg omdat die ziek of dood is, dan wordt daar een nieuwe boom voor terug geplant.  

Perken krijgen weer kleur
De 100 bomen zijn over de hele gemeente aangeplant. Daarbij zijn verschillende soorten gebruikt, die allemaal weer hun steentje bijdragen aan de biodiversiteit. Daarnaast zijn er in de wijken veel perken aangevuld. Zo zijn er vanaf Bareveld tot Ter Apelkanaal liefst 136 plantvakken (die tussen het fietspad en de weg in zitten) vol geplant met zes verschillende soorten vaste planten en siergrassen. Deze planten en siergrassen groeien snel dicht en zijn redelijk zoutbestendig (dit in verband met de strooiroute langs de perken). In de toekomst wil de gemeente ook de minder mooie perken gaan aanpakken.  

Het team van de gemeente Stadskanaal heeft bij de werkzaamheden hulp gehad van groenvoorzieningsbedrijven Lin, B & M, Noaber en Donker.