Afbeelding

Seizoenswerk zorgt voor stijging WW-uitkeringen in Drenthe

Algemeen

REGIO - Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Drenthe is in december gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

Eind december ontvingen 4466 inwoners van de provincie Drenthe een WW-uitkering. Dat is 1,7 procent van de Drentse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen nam in december toe met 378 (9,2 procent). Ook landelijk nam in december het aantal uitkeringen toe: eind december telde Nederland 149.186 WW-uitkeringen; 1,5 procent van de beroepsbevolking. Dat is 3 procent meer dan in november. Deze stijging doet zich vaker voor in de wintermaanden, omdat er dan bijvoorbeeld minder werk is in de bouw, landbouw en horeca. Ook worden rond de jaarwisseling veel jaarcontracten beëindigd. Alleen in Noord-Holland was sprake van een afname van de WW.

In de gemeente Aa en Hunze nam het aantal WW-uitkeringen in december met 7,6 procent toe: van 185 naar 199. Momenteel zit 1,5 procent van de beroepsbevolking zonder werk. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in Aa en Hunze met 23,8 procent gedaald. In de gemeente Borger-Odoorn nam het aantal WW-uitkeringen met 6,7 procent toe: van 208 naar 222. Momenteel zit 1,6 procent van de beroepsbevolking zonder werk. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in Borger-Odoorn met 23,7 procent gedaald.

In december nam de WW toe in alle drie de noordelijke provincies. Ten opzichte van vorig jaar was overal in het noorden een afname van het aantal WW-uitkeringen te zien. In Drenthe was het aantal WW-uitkeringen eind december 21,2 procent lager dan vorig jaar.