Afbeelding

Seizoenswerk zorgt voor stijging WW-uitkeringen in Groningen

Algemeen

REGIO - Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Groningen is in december gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

Eind december ontvingen 5353 inwoners van de provincie Groningen een WW-uitkering. Dat is 1,7 procent van de Groningse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen nam in december toe met 414 (8,4 procent). Ook landelijk nam in december het aantal uitkeringen toe: eind december telde Nederland 149.186 WW-uitkeringen; 1,5 procent van de beroepsbevolking. Dat is 3 procent meer dan in november. Deze stijging doet zich vaker voor in de wintermaanden, omdat er dan bijvoorbeeld minder werk is in de bouw, landbouw en horeca. Ook worden rond de jaarwisseling veel jaarcontracten beëindigd. Alleen in Noord-Holland was sprake van een afname van de WW.

In de gemeente Stadskanaal nam het aantal WW-uitkeringen in december met 14 procent toe: van 221 naar 252. Momenteel zit 1,6 procent van de beroepsbevolking zonder werk. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in Stadskanaal met 18,7 procent gedaald. In de gemeente Westerwolde nam het aantal WW-uitkeringen met 11,4 procent toe: van 158 naar 176. Momenteel zit 1,5 procent van de beroepsbevolking zonder werk. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in Westerwolde met 22,5 procent gedaald.

In december nam de WW toe in alle drie de noordelijke provincies. Ten opzichte van vorig jaar was overal in het noorden een afname van het aantal WW-uitkeringen te zien. In Groningen was het aantal WW-uitkeringen eind december 13,8 procent lager dan vorig jaar.