De bezoekers haalden zaterdag veel herinneringen tijdens de reünie op de RSG Ter Apel. (foto: Auniek Klijnstra)
De bezoekers haalden zaterdag veel herinneringen tijdens de reünie op de RSG Ter Apel. (foto: Auniek Klijnstra)

Volop herinneringen op reünie RSG Ter Apel

Algemeen

TER APEL - De Regionale Scholengemeenschap (RSG) Ter Apel heeft afgelopen week met één jaar uitstel haar 100-jarig bestaan gevierd met een jubileumweek.

Zo’n vijfhonderd bezoekers waren aanwezig op de reünie en in de avonduren waren er even zoveel bezoekers bij de feestavond. ,,’s Middags was het op de reünie qua bezoekers meer ‘belegen’ en ‘s avonds meer ‘jong belegen’ in de feesttent’’, blikt Reind Krikke terug namens de jubileumcommissie. ,,Ik heb oud-collega’s en oud-conrectoren van rond de 90 gezien, maar er waren ook mensen van rond de 30. De bezoekers kwamen vanuit het hele land speciaal terug naar Ter Apel om hun oude klasgenoten te ontmoeten en samen herinneringen op te halen aan hun schooltijd. Maar voor veel bezoekers was het ook een hernieuwde kennismaking met hun oude school, die er toch heel anders uit ziet dan toen zij nog op school zaten.’’ 

Krikke is vooral blij dat het weer de activiteiten geen parten heeft gespeeld. Zeker bij de projectochtenden die waterschap Hunze en Aa’s had georganiseerd voor een kleine 300 basisschoolleerlingen rond het thema ‘Waterleerpad’.’’ Op en met het water deden de leerlingen allerlei leerzame proefjes. Daarnaast waren er gedurende de week onder meer twee lezingen over het onderwerp ‘Grensdorp door de tijden heen’ door oud-leerling Rienhart Wolf en docent geschiedenis Albert Eggens en een disco-barbecue.Inmiddels zijn er al plannen voor een volgende reünie, die over negen jaar moet plaatsvinden in het kader van het 110-jarig bestaan van de school.