De gediplomeerden konden na de uitreiking gezellig napraten in de binnentuin van de school. (foto: Marian Fischer)
De gediplomeerden konden na de uitreiking gezellig napraten in de binnentuin van de school. (foto: Marian Fischer)

100 jaar (op weg naar) diplomering op RSG Ter Apel

Algemeen

TER APEL - Bijna alle eindexamenleerlingen vmbo-havo-vwo van de RSG Ter Apel ontvingen in de laatste week van het schooljaar 2021-2022 hun welverdiende diploma.

Blije leerlingen en trotse ouders genoten van leuke toespraken van docenten en met een slagingspercentage van 95% of hoger voor alle drie afdelingen en de diverse sectoren en profielen was iedereen uitermate tevreden. ,,Een puike prestatie van een in opzichten unieke lichting scholieren. Als meest recente jaargang sluiten zij immers een reeks van 100 jaar diplomering vanuit de RSG en haar voorgangers af’’, vertelt Reind Krikke. 

Zo’n 100 jaar geleden gebeurde dat in de stijl van die tijd. ,,De foto gemaakt tijdens de eerste diploma-uitreiking laat zien dat zelfs de inspecteur (met fraaie grijze snor) er voor langs kwam.’’ In alle tussenliggende jaren genoten duizenden leerlingen er hun onderwijs, beleefden er één van de leukste periodes uit hun leven en haalden er hun diploma. ,,Een diploma waar de huidige leerlingen mee vooruit kunnen in het MBO, HBO of WO en daarmee hun maatschappelijke loopbaan verder richting kunnen geven.’’ Maar voor het zover was en zij een nieuwe fase van hun leven in gingen, was er natuurlijk tijd om na afloop van de feestelijke diplomering gezellig na te babbelen in het fraaie schoolcomplex met binnentuin.  

Reünie
De school ziet de leerlingen echter hopelijk snel - samen met vele oud-RSG’ers, HBS’ers, ULO’ers en oud-leerlingen van LHNO en Huishoudschool - gauw terug tijdens de reünie in het kader van het 100-jarig bestaan op zaterdag 24 september. ,,Voor de reüniemiddag en feestavond kan men zich via de website van de school, www.rsgterapel.nl , nog steeds aanmelden.’’ Naast reünie-activiteiten organiseert de school een avondprogramma met een lezing en muziek op woensdag 21 september voor ouders, belangstellenden en ‘de buurt’ ; een dagprogramma voor groep 8 leerlingen van de basisscholen en natuurlijk komen de huidige leerlingen ook aan hun trekken.

Een diploma-uitreiking in vroeger tijden op de RSG Ter Apel.(bron: jubileumboek 'Aan de zuidpunt van Westerwolde', Henk Dekker e.a.)