Op het schoolterrein zullen bloembollen en bomen worden geplant in het kader van Nationale Boomfeestdag. (eigen foto)
Op het schoolterrein zullen bloembollen en bomen worden geplant in het kader van Nationale Boomfeestdag. (eigen foto)

Week van Respect op RSG Ter Apel

Algemeen

TER APEL - Op scholengemeenschap RSG in Ter Apel wordt komende week op allerlei manieren extra aandacht besteed aan het thema ‘Respect’, omdat een respectvolle samenleving zo ontzettend belangrijk is. 

De Werkgroep Gezonde School organiseert deze week en zullen er allerlei activiteiten plaatsvinden die goed passen binnen het thema. Zo worden er gastlessen/workshops gegeven door diverse instanties zoals HALT, Klassetaal en Discriminatie Meldpunt Groningen, besteden docenten in hun lessen extra aandacht aan het thema en is ook de leerlingenraad actief betrokken. Verder worden er door een aantal leerlingen op het schoolterrein bloembollen en bomen worden geplant in het kader van Nationale Boomfeestdag. Daarmee wordt er ook aandacht geschonken aan respect voor natuur en milieu. Als afsluiter worden alle leerlingen getrakteerd op een heerlijke vega-respectburger.

Op de RSG in Ter Apel wordt het hele jaar door extra aandacht besteed aan diverse maatschappelijke thema’s. Zo is er in december aandacht voor diversiteit op Paarse Vrijdag en wordt in februari ‘De Week van de Liefde’ georganiseerd waarin voorstellingen, workshops en gastlessen worden aangeboden.