Afbeelding

Westerwolde pakt punt in seizoensafsluiter

Algemeen

VLAGTWEDDE - Westerwolde heeft het seizoen afgesloten met een gelijkspel. Thuis op sportpark De Barlage werd het maandagmiddag 3-3 tegen Twedo.

Op voorhand waren er twee vragen: waren beide teams gemotiveerd om er deze laatste wedstrijd van het seizoen nog wat van te maken nu ze beiden vrijuit konden voetballen en zou het Westerwolde lukken om na vier nederlagen vandaag weer eens punten te pakken?

Twedo, voorafgaand aan het duel al zeker van de nacompetitie, begon enigszins weifelend aan dit duel en zocht naar het juiste ritme en ook de juiste posities op vooral het middenveld. Westerwolde maakte het Twedo lastig door in balbezit Lars van Ravenhorst positie te laten kiezen op het middenveld, waardoor de tegenstander moest kiezen. In de 6e minuut verdween dan ook al de zogenaamde brilstand op het scorebord. Een indraaiende voorzet van Kevin van der Laan werd op waarde geschat door broer René en hij kopte fraai de 1-0 binnen. Dit was voor Westerwolde het sein om nog meer de laatste linie van Twedo op te zoeken en zo bracht keeper Manting even later uitstekend redding op een fraai schot van Kevin van der Laan en had Michel ter Horst het vizier jammer genoeg nog niet helemaal op scherp. In de 35e minuut echter was daar toch de gelijkmaker. Twedo kreeg steeds meer vat op het middenveld van Westerwolde en kwam er voetballend steeds beter en ook meer door. Na een lichte overtreding in het strafschopgebied kon scheidsrechter Beenker 10 minuten voor rust niets anders dan een strafschop toekennen aan Twedo. Sander Boer klaarde deze klus vakkundig voor de gasten uit Veenoord en verschalkte doelman Kruize voor het eerst.

Direct na de thee een grote inschattingsfout in de laatste linie van Westerwolde en voor spits Sander Boer was het een koud kunstje om (opnieuw) doelman Kruize kansloos te laten. Waar de thuisploeg de eerste helft een sterke beginfase kende, was dit in de tweede helft het geval voor de bezoekers. Nog geen vier minuten na de laatste goal werd de achterstand namelijk uitgebreid naar 1-3. Twedo-speler Jeroen van den Ham maakte gretig gebruik van de geboden ruimte en haalde doeltreffend uit. De supporters waren bang dat de geest nu wel uit de fles zou zijn bij de thuisploeg, maar niets was minder waar. Een afgeslagen corner werd door Arjen Heidekamp op waarde geschat en koppend gaf hij de bal voor aan de opkomende Rudolf Riks en de captain kopte bij de tweede paal dan ook onberispelijk binnen. Even later een grote kans op de gelijkmaker, maar spits Michel ter Horst kon oog in oog met de keeper niet de juiste richting aan de bal meegeven. Westerwolde bleef echter op zoek en Kevin van der Laan soleerde zich door de defensie van de Veenoorders, maar zijn steekbal leverde niets op waar op een schot werd gehoopt door het thuispubliek. Na een dik uur te hebben gespeeld was de verdiende gelijkmaker daar dan toch. Goed druk zetten leverde balverlies op van Twedo waarna René van der Laan werd aangespeeld. Op 30 meter van de goal en solerend kwam de rechterbuitenspeler naar binnen om na het passeren van 3 à 4 tegenstanders en met een bekeken schuiver ook keeper Manting het nakijken te geven: 3-3.

In de 76e minuut werd er liefst vier keer gewisseld door Westerwolde en kreeg Lars van Ravenhorst van teamgenoten, staf en supporters een welgemeend applaus. De speler verdiende deze (publieks)wissel vanwege zijn afscheid. Hij gaat terug naar Veelerveen en zal bij Westerwolde mede worden herinnerd als de trainer die met het eerste elftal promotie naar de 3e klasse afdwong. Na de verschillende omzettingen, ook bij Twedo, gingen beide teams vol overgave op zoek naar de winnende treffer. Beide teams gaven ruimte weg en kwamen er nog kleine kansen voor zowel Twedo als Westerwolde. Gescoord werd er echter niet meer.

Opstelling Westerwolde:J. Kruize – M. Geukes (76e min. J. Luijten) – L. van Ravenhorst (76e min. M. Wakker) – A. Heidekamp - R. Riks – R. van der Laan – K. van der Laan – J. Smid (76e min. W. Huls) – E. van der West (65e min. M. Luijten) – M. ter Horst (76e min. S. van Hoorn) – F. Riks

Opstelling Twedo:R. Manting – Y. Smit – M. Zantingh – (78e min. J. Visser) – K. Timmerman – J. van den Ham – D. Rabbers (64e min. B. Smit) – R. Vos – K. Tinge – I. Immink (64e min. R.Wesseling) – S. Boer – S. Visser

Scheidsrechter: dhr. H. Beenker