Westerwolde moest de overwinning zondagmiddag aan de Drentse gasten laten. (foto: Bé Eelsing)
Westerwolde moest de overwinning zondagmiddag aan de Drentse gasten laten. (foto: Bé Eelsing)

Westerwolde verliest nipt van titelkandidaat HOC

Algemeen

VLAGTWEDDE - Westerwolde heeft de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat HOC uit Exloo/Odoorn nipt verloren. Thuis op sportpark De Barlage in Vlagtwedde werd het 2-1 voor de gasten. 

Op voorhand was het al duidelijk dat Westerwolde zondagmiddag een zware dobber zou hebben aan de Hunso Oring Combinatie (HOC) uit Exloo/Odoorn. Nog net niet kon er worden gesproken van een ‘angstgegner’, maar gelet op de resultaten uit vorige ontmoetingen en de stand op de ranglijst in de competitie, zou het best een moeilijke wedstrijd kunnen worden voor de Vlagtwedder formatie. En dat werd eigenlijk van meet af aan bewaarheid: met name in het eerste bedrijf liepen de mannen van trainer Richard Streuding zowel qua spel als scoreverloop achter de feiten aan. In dit deel van de wedstrijd legden de gasten dan ook de basis voor een uiteindelijk toch nog nipte overwinning.

Hoewel de eerste grote kans in de wedstrijd voor Joan Solano namens Westerwolde was, kwam HOC al in de 17e minuut op voorsprong. Een te korte uittrap van doelman Rudie Bergman werd door een middenvelder onderschept. Hij speelde direct de geheel vrijstaande Frank Fokke in, die kort daarvoor al de eerste gele kaart had gekregen wegens commentaar op de leiding. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot de aanvaller de bal met een semi-lob prima binnen: 0-1. Een paar minuten later kon de ook eveneens geheel vrijstaande Gertjan Spijker bij de tweede paal vanuit een corner vanaf links koppend de voorsprong van HOC naar 0-2 tillen. In feite zat de ploeg van trainer Bas Nibbelke hiermee al op rozen, te meer daar Westerwolde er in deze helft van de wedstrijd weinig tegenover stelde. 

In de tweede helft een enigszins herboren Westerwolde. Met iets meer strijdlust dan in de eerste helft het geval was, werd het doel van HOC gezocht, wat in de 54e minuut al succes bracht. Een hoge dieptebal werd door doelman Ritsema na een stuit verkeerd ingeschat, waardoor hij onder de bal doorging. Voor René van der Laan was het daarna een koud kunstje zijn al weer twaalfde competitietreffer binnen te schieten: 1-2. Ondanks verwoede pogingen kwamen de rood-witten niet verder dan deze aansluitingstreffer. HOC hield de wedstrijd goed onder controle en creëerde zelf, net als de thuisploeg, nog een aantal reële scoringskansen. Meest in het oog springend was een afgekeurde goal van de gasten na terugkomen uit buitenspel door een HOC-aanvaller. Jammer was het dat de wedstrijd toch nog op een onvriendelijke manier werd afgesloten. Na een zware overtreding van Peter Fokke op invaller Elroy van den West meende Westerwolde-verdediger Mark Geukes voor eigen rechter te spelen door Fokke middels een behoorlijke duw erop te attenderen dat dergelijke overtredingen niet op een voetbalveld thuis horen. Zowel Fokke als Geukes konden met een rode kaart vroegtijdig de douche opzoeken. Ook trainer Nibbelke kreeg nog een gele kaart van de door de bij vlagen enigszins lankmoedig optredende scheidsrechter Langenberg wegens commentaar op de leiding. De zege van HOC kwam niet meer in gevaar en daardoor blijft de strijd om het kampioenschap in de 3e klasse C voorlopig nog open en spannend. 

Voor Westerwolde is het zaak zich te herpakken en vol goede moed op zaterdag 2 april af te reizen naar streek- en gemeentegenoot Sellingen, dat zondag met 4-0 van koploper Musselkanaal. Bij winst kan Westerwolde Sellingen passeren op de ranglijst. De wedstrijd begint om 20.00 uur. 

Opstelling Westerwolde: Rudie Bergman – Mark Geukes – Arjen Heidekamp – Rudolf Riks (C) – Frank Riks (75e min. Martin Boer) – Lars van Ravenhorst – Merill Wakker (85e min. Thorben Hulsman) – Julian Smid (65e min. Merijn te Velde) – René v.d. Laan – Sander van Hoorn – Joan Solano (65e min. Elroy v.d. West)

Scheidsrechter: dhr. E.M. Langenberg
Amusementswaarde: 6,5
Toeschouwers: 150