Afbeelding

Zomerwandeling in Stadskanaal verplaatst naar 11 juni

Algemeen

STADSKANAAL - De Zomerwandeling in Stadskanaal is verplaatst van zaterdag 18 naar 11 juni. 

Verplaatsing is noodzakelijk omdat op 18 juni ook de Nelli Cooman Games worden gehouden en van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni ook het driedaagse Pagefestival plaatsvindt. De Zomerwandeling is de tweede wandeling van het Vierseizoenen Wandelcircuit in de Drentse Monden en Kanaalstreek. 

De wandelingen zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met fysieke of verstandelijke beperkingen. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn 3, 5, 10 of 15 kilometer. Aan de 3 kilometer kunnen ook gebruikers van een rolstoel of rollator deelnemen en is gratis begeleiding toegestaan.

De routes van de 5, 10 en 15 kilometer gaan gedeeltelijk of geheel door het Pagedal en het Vledderbos. De deelnemers aan de 3 kilometer blijven op paden die geschikt zijn voor rolstoelen en rollators. Afhankelijk van de afstand kan er tussen 9.00 en 11.00 uur gestart worden vanaf Noorderpoort aan de Sportparklaan in Stadskanaal. Inschrijven kan via www.reumactief.info, na-inschrijving is mogelijk op de dag zelf vanaf 9.00 uur in het Noorderpoort. Het inschrijfgeld voor alle afstanden bedraagt €5,-, inclusief consumptie na afloop. Kinderen tot en met 12 jaar betalen €3,- en zij worden na afloop op ranja getrakteerd. Bij na-inschrijving betalen volwassenen €6,- en kinderen €3,-. 

Nog drie wandelingen
De twee volgende wandelingen zijn de Herfstwandeling op 17 september in Tweede Exloërmond en de Winterwandeling op 17 december in Nieuw-Buinen. De deelnemers die in maart in Ter Apelkanaal hebben meegelopen moeten hun stempelkaart meenemen. Nieuwe deelnemers ontvangen hun stempelkaart na terugkomst. Bij deelname aan drie van de vier wandelingen ontvangen de deelnemers een leuke herinnering.

Wie meer informatie wil kan contact opnemen met Anita Sanders via 06-25312009 of info@reumactief.info.