Wandelaars op de Sellingerstraat op weg naar Ter Wisch. (foto: ReumActief)
Wandelaars op de Sellingerstraat op weg naar Ter Wisch. (foto: ReumActief)

Eerste Lentewandeling in Ter Apelkanaal groot succes

Algemeen

TER APELKANAAL - Onder prachtige weersomstandigheden werd zaterdag de eerste editie van de Lentewandeling gehouden in Ter Apelkanaal. 

De Lentewandeling was de eerste wandeling van het Vierseizoenen Wandelcircuit in de Drentse Monden en de Kanaalstreek. De organisatie was in handen van ReumActief in samenwerking met Fysiotherapie Musselkanaal. Bijna 200 deelnemers kwamen op het evenement af. De eerste deelnemers begonnen om 9.00 uur bij restaurant De Palm aan hun afstand over 10 of 15 kilometer, terwijl de wandelaars voor de 3 en 5 kilometer later van start gingen. De langere routes voerden de lopers onder meer door de gehuchten Ter Haar, Ter Wisch en Slegge. 

De Keuken Vernieuwers uit Tweede Exloërmond hadden bij de Standerdmolen in Ter Haar een verzorgingspost ingericht, waarvan gretig gebruik werd gemaakt. Na terugkomst kregen de deelnemers een stempelkaart en koffie of thee en de kinderen ranja. De stempelkaart moet bij de volgende loop in het wandelcircuit, de Zomerwandeling in Stadskanaal, weer worden meegenomen. Inschrijven voor deze wandeling op zaterdag 18 juni kan vanaf 1 mei via www.reumactief.info.