Joshua ten Doornkaat is zaterdagavond te zien en te horen in concertboerderij d'Rentmeester. (eigen foto)
Joshua ten Doornkaat is zaterdagavond te zien en te horen in concertboerderij d'Rentmeester. (eigen foto)

Jong talent Joshua ten Doornkaat in d’Rentmeester

Algemeen

VALTHERMOND - Het bekende jonge talent Joshua ten Doorkaat treedt vanavond op in concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond. 

,,We waren blij verrast toen Joshua ons vroeg: ‘Ik wil bij jullie optreden, kan dat?’ Ja graag, want tijdens zijn eerste optreden in d’Rentmeester, waarbij Joshua Bert Hadders op de contrabas begeleidde, genoten we van deze prachtige combinatie. Een jonge hond met een groot muzikaal talent. En dat heeft bij ons diepe indruk achter gelaten’’, zegt Elise Kerner van de concertboerderij, die nieuwe talenten de kans biedt om op te treden.  

Joshua ten Doornkaat is een 19-jarige multi-instrumentalist uit Groningen. Zijn muziek is een subtiele mix van Amerikaanse folksongs, vrolijk banjospel en meeslepende gitaarmelodieën.  Dit keer speelt Ten Doornkaat, als onderdeel van de Culturele Vrijheidsweken Veen & Zand meeslepende melodieën op zijn banjo en gitaar. Vooral geïnspireerd door Americana neemt hij zijn publiek mee op reis door bossen, langs riviertjes, doorkonijnenholletjes en naar een oude herberg. Daarnaast zingt hij traditionele Amerikaanse folksongs.

Het concert begint om 20.00 uur, de zaal gaat om 19.15 uur open. Kaarten zijn te bestellen via www.drentmeester.nl.