Afbeelding

Pianorecital in concertboerderij d’Rentmeester

Algemeen

VALTHERMOND - In de serie kamermuziek van stichting Klassiek in ‘t Veen wordt op zaterdag 30 oktober een pianorecital gegeven voor Matthieu Idmtal in concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond.

Idmtal wordt omschreven als een poëet en romanticus met een groot gevoel voor lyrische frases. Hij is de ideale vertolker van het werk van romantische componisten als Chopin en Scriabin dat op zijn programma staat. Scriabin wordt ook wel de Russische Chopin genoemd. De vertolkingen van Idmtal op zijn album met werk van Scriabin werd omschreven als ‘een rijk klankpalet, een betoverend toucher, grote expressiviteit en een ongehoorde techniek’.

Als prijswinnaar van meer dan 15 internationale wedstrijden was Matthieu Idmtal te gast op de belangrijkste Belgische podia zoals Bozar, Flagey, Handelsbeurs, Concertgebouw Brugge en Philharmonie de Liège en maakte hij deel uit van internationale festivals zoals het Klara Festival, Les Sommets du Classique (Zwitserland), Musicales en Côte Chalonnaise (Frankrijk) en Les Sommets Musicaux de Gstaad (Zwitserland). In 2017 kreeg hij de ‘Supernova’, een prijs uitgereikt door Belgische muziekrecensenten, programmeurs en klassieke muziekradiostations.

Afgelopen seizoenen gaf Idmtal solorecitals en concerten met orkest in België, Italië, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Zwitserland, Letland en Spanje. Zijn repertoire varieert van de barokperiode tot muziek van nu, maar Idmtal heeft bijzondere aandacht voor (post-)romantische muziek. Zijn affiniteit met de romantiek bracht hem ertoe de Brussels Chopin Days te creëren: een internationale concertreeks gewijd aan Frédéric Chopin, waarvan Matthieu Idmtal sinds 2013 artistiek leider is.

Concertboerderij d’Rentmeester is te vinden aan het Zuiderdiep 279 in Valthermond. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten €25,-, voor begunstigers €20,-. Ze zijn te bestellen via www.klassiekintveen.nl/contact/kaarten-bestellen.