Arnold Veeman is vrijdag 8 oktober te zien en te horen in concertboerderij d'Rentmeester. (eigen foto)
Arnold Veeman is vrijdag 8 oktober te zien en te horen in concertboerderij d'Rentmeester. (eigen foto)

Arnold Veeman zingt in d’Rentmeester

Algemeen

VALTHERMOND - De concertreeks ‘Uut de regio’ in concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond is alweer op de helft en vrijdag 8 oktober is het de beurt aan Arnold Veeman om daar op te treden. 

Veeman is geboren en getogen in het noorden van Nederland. Zijn noordelijke afkomst is onmiskenbaar aanwezig in al zijn muziek: het weidse landschap, uitzichten voorbij de horizon en de sobere, harde en eerlijke instelling van de Groningers. Loeihard, muisstil, loepzuiver en knettervals zullen er verhalen verteld worden, en niet alleen in muziek. Deze verhalen gaan allemaal over schoonheid en wat dat voor iedereen kan betekenen. Arnold: ,,Je perceptie is altijd een eenzijdige ervaring. In een hart kijken van een ander kan eigenlijk niet, maar ik ga toch een poging wagen om jullie in die van mij te laten kijken. Waarschijnlijk zal dat heel herkenbaar zijn en geeft het moed om je zelf nog beter te doorgronden.’’ Er wordt deze avond gitaar gespeeld, op de ukelele getokkeld en er komen nog een klein aantal andere interessante instrumenten mee. Sprookjesachtig sterke verhalen worden afgewisseld met naakte waarheden. 

Het concert begint om 20.00 uur, de zaal gaat om 19.15 uur open. Kaarten zijn te bestellen via de website www.drentmeester.nl.