Bert Hadders.
Bert Hadders. (Eigen foto)

Optreden Bert Hadders in Witte Kerkje Gasselte

Algemeen

GASSELTE – De Drents-Groninger liedjeszanger Bert Hadders zal op zondag 12 november vanaf 14.00 uur optreden in het Witte Kerkje in Gasselte.

Zanger, drummer, discjockey, manager en programmeur Bert Hadders is geboren in Tweede Exloërmond (1962), waar hij ook opgroeit. Hadders bezingt gewone mensen uit de regio met empathie, humor en aandacht voor detail. In Gasselte speelt hij een selectie uit de meer dan honderd Groningstalige liedjes die hij schreef. Hij trad veel op als Bert Hadders en de Nozems.

Bert Hadders maakte vijf cd’s en vele singles waarvan de meeste hoog in de Noordelijke hitlijsten eindigden. (Elvis, Keuning Van De Bunermond, Poolse Bruid, Beloofde Laand, Woar Blift De Zummer, Der Zit Gain Schot In Mie).

Hij werd door de Volkskrant beschreven als beste treinliedjes-schrijver van Nederland. Hadders won in 2019 de K. ter Laan-prijs voor zijn Groningstalige oeuvre. In 2014 en 2023 won hij de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden. Daarnaast maakte hij muziek voor diverse theaterstukken, zoals Iemandsland, Kapitein Kolk en de succesvoorstelling De Poolse Bruid.

Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Voor meer informatie en aanmelding kan een mail gestuurd worden naar info@vriendenwittekerkjegasselte.nl of bellen of WhatsAppen met 06-26766360. Informatie is ook te vinden op de Facebookpagina Vrienden Witte Kerkje Gasselte.