"t Witte Kerkje in Gasselte. (Foto: Henry Koops)

Proza, poëzie en muziek in Witte Kerkje

Algemeen

GASSELTE - Een gevarieerd literair en muzikaal programma zal op zondag 15 oktober vanaf 14.15 uur plaatsvinden in het Witte Kerkje in Gasselte. Gedichten en verhalen van verschillende schrijvers worden afgewisseld met saxofoonmuziek van het saxofoonkwartet van de Harmonie van Gasselte.

Kasper Peters, Ton Peters, Jan Germs, Annie Martens en het saxofoonkwartet Harmonie Gasselte zullen optreden. Kasper Peters, onder ander stadsdichter van Groningen, brommerdichter en theatermaker, trad deze zomer in de Nacht van de poëzie op. Met zijn levendige voordracht zette Peters de wereld èn de zaal op z’n kop. Ton Peters, de vader van Kasper, is onder andere schrijver, docent en redacteur van het literair tijdschrift Roet. Ook zet hij als medeoprichter van het Light Verse Collectief de lichte, vaak humoristische, poëzie op de kaart. Gasselter Jan Germs is onder andere bekend van RTV Drenthe. Tot 2019 was hij directeur van ‘t Huus van de Taol en is ook wel bekend als anfieteraor van de Drèentse streektaal. Annie Martens komt ook uit Gasselte en is schrijver. In januari dit jaar bracht ze haar eerste bundel Maar uit. De saxofonisten Erik Seggers, Hilde Steenbergen, Lars Nieborg en Reinder Pepping wisselen de teksten af met hun kwartet van Harmonie Gasselte. Swingend, melodieus en altijd aansprekend.

Dankzij het enthousiasme van de artiesten om het Witte Kerkje op gang te helpen met het opzetten van culturele activiteiten wordt deze voorstelling gratis aangeboden. Een vrije gift is welkom. In de pauze is verkoop van koffie en thee om de kosten te dekken.

Aanmelding (niet noodzakelijk) kan via j.vanhethof@outlook.com of via WhatsApp (06-26766360).