Dave Meijerink sleepte verrassend de winst in de wacht op sportpark Noord in Stadskanaal. (foto: André Dümmer)
Dave Meijerink sleepte verrassend de winst in de wacht op sportpark Noord in Stadskanaal. (foto: André Dümmer)

Veel spanning tijdens Pinksterraces in Stadskanaal

Algemeen

STADSKANAAL – De traditionele Radio Continu Pinksterraces op sportpark Noord in Stadskanaal zijn maandag naar wens verlopen.

Het jaarlijkse evenement werd vanmiddag geopend door wethouder Goedhart Borgesius van de gemeente Stadskanaal en nadat alle deelnemers aan het publiek waren voorgesteld gingen de eerste races van start. Er werd onder perfecte weersomstandigheden door coureurs uit binnen- en buitenland gestreden in de Internationale Specials en de zijspannen en ook de jeugd liet van zich zien en horen in de Jeugd Special klasse 125cc, terwijl de regionale rijders het tegen elkaar opnamen in de Mingelmouse-klasse. 

Het waren stuk voor stuk spannende races en de coureurs gingen in alle klassen vol gas en zonder remmen over de daardoor snelle ovaal. Ruim 3000 toeschouwers zagen daardoor bloedstollende races. Er waren een paar valpartijen, maar die bleven gelukkig zonder letsel. In de Internationale Specials ging de winst verrassend niet naar topfavoriet Romano Hummel uit Hoogkerk, maar was Dave Meijerink uit Schuinesloot hem te snel af. Als derde eindigde Jannick de Jong. Bij de zijspannen won het Britse duo Mitch Godden en Paul Smith voor Marcus Brandhofer en Sandra Mollema. Het Deense koppel Mike Frederiksen en Desiree Holstein pakte de derde plaats. Bij de regionale rijders in de Mingelmouse-klasse kwam Jelmar Naessens uit Tytsjerk als eerste over de streep, voor Rick Zomer uit Ter Apel en Mark Beishuizen uit Stadskanaal.  

Een speciaal moment was er voor Harke Slager, die door de MAC Stadskanaal werd bedankt voor zijn bijdrage die hij de afgelopen veertig jaar leverde binnen de baansport. Slager reed lang geleden ooit eens op een 50 cc motor en daar is het uiteindelijk bij gebleven. Zijn hart lag namelijk meer bij het sleutelen aan de motoren, iets wat hij met grote passie deed.

MAC Stadskanaal & Omstreken maakt zich intussen alweer op voor het volgende evenement: op zondag 4 juni vindt de Race of the Rookies plaats op sportpark Noord in Stadskanaal. De eerste races beginnen om 12.00 uur.