Op maandag 6 juni zullen de motoren weer brullen tijdens de jaarlijkse Pinksterraces in Stadskanaal. (eigen foto)
Op maandag 6 juni zullen de motoren weer brullen tijdens de jaarlijkse Pinksterraces in Stadskanaal. (eigen foto)

Pinksterraces na twee jaar terug in Stadskanaal

Algemeen

STADSKANAAL – De traditionele Radio Continu Internationale Pinksterraces zijn over een maand, op maandag 6 juni (2e Pinksterdag), weer terug in Stadskanaal. 

De organisatie, MAC Stadskanaal & Omstreken, draait ‘vol gas’ om de organisatie rond te krijgen. ,,We ondervinden groeiende steun vanuit het bedrijfsleven in de verre regio. Hierdoor kan een meer dan 69-jarige traditie op Tweede Pinksterdag blijven bestaan’’, zegt bestuurslid Erik Roelfsema uit Alteveer. ,,We zagen tijdens de laatste Pinksterraces dat veel plaatselijke en regionale zakenmensen het op prijs stelden elkaar in een gezellige sfeer ontmoeten in de VIP Hospitality. Het resulteerde in mooie netwerkcontacten en onderling zaken doen’’, aldus Harry Vos van de organisatie. ,,Vanwege dit succes gaan we deze VIP Hospitality voor de sponsors nog uitgebreider faciliteren. We worden hierbij extra gesteund door MvA Stadskanaal (Marcel van Amsterdam) om dit optimaal te kunnen realiseren.’’ 

Eén van de populaire klasses tijdens de Pinksterraces is de Mingelmouse-klasse. Coureurs uit de regio en daarbuiten krijgen de kans om hun kunsten te vertonen op de supersnelle racebaan in het MAC Stadion. Voor eigen publiek optreden is een geweldige ervaring vertellen coureurs die in voorgaande edities hebben meegedaan. ,,Omdat de coureurs uit de regio komen, trekt deze klasse voor ons bedrijf extra naamsbekendheid’’, aldus Roelof Bieze, eigenaar van Café ‘t Mingelmous in Stadskanaal. Bieze roemt, naast de spectaculaire races die zijn te volgen vanaf de hoge taluds, ook de gezelligheid en sfeer. ,,Dit sluit prachtig aan bij ons bedrijfsbeleid: gezelligheid en sfeer uitstralen naar onze bezoekers.’’ 

Ook dit jaar is loyale partner Autobedrijf Vos uit Stadskanaal (Honda) officieel naamgever van de internationale koningsklasse. Roelfsema zoekt hiervoor een gelijkwaardig rijdersveld uit heel Europa bij elkaar, zodat spectaculaire races gegarandeerd zijn. BEVO Isolaties en Duurzaamheid (Ter Apel) is de naamgever van de Internationale zijspanklasse en Snackbar Nederlandlaan van de 125cc Specials. Rubingh Afbouw is ook dit jaar de trouwe naamgever van de Shorttrack-klasse en de Specials Nationaal zorgen tijdens de Pinksterraces als Kornelius Badkamers & Keukens Specials zeker voor spektakel. Behalve deze sponsoren steunen veel meer bedrijven de Radio Continu Pinksterraces 2022. De bestuurder die zich al jaren bezig houdt met de sponsoring van de races heeft al veel bedrijven bereid gevonden het evenement te steunen. 

Wie ook interesse heeft om partner te worden van de Internationale Pinksterraces Stadskanaal en wil helpen dit evenement tot in lengte van jaren voort te laten bestaan, kan vrijblijvend contact opnemen met de organisatie, MAC Stadskanaal & Omstreken via 06-25052982 of info@macstadskanaal.nl.

Meer nieuws is de komende weken te volgen in De Nieuwsbode. Of kijk op www.macstadskanaal.nl.